ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Επίθεση ΑΣΟΕΕ: Αντιπαράθεση Αγ. Συρίγου – Νίκου Φίλη για τον καθηγητή που δέχθηκε την επίθεση

Share:

Στην επίθεση κουκουλοφόρων κατά καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ1 που παρουσιάζει η Βάλια Πετούρη. Ο κ. Συρίγος είπε ότι ο καθηγητής που δέχτηκε την επίθεση αντιμετωπίζει την κατηγορία της τοκογλυφίας, «τον Μάρτιο του 2021 συνεδρίασε το πρυτανικό συμβούλιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας κάποια στιγμή τον Απρίλιο, ζητήθηκε όπως λέει ο κύριος Φίλης η γνώμη της συγκλήτου επί του θέματος και η σύγκλητος ομόφωνα είπε στο Υπουργείο Παιδείας ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι καλός στα μαθήματα του, θεωρεί ότι η δίωξη οφείλεται σε λόγους αντεκδίκησης από έναν άλλον καθηγητή, ο οποίος είναι ήδη καταδικασμένος και ομόφωνα κρίνει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία αυτή η πρόταση ήρθε στο Υπουργείο Παιδείας και έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει αυτό το έρημο το τεκμήριο αθωότητας το οποίο βλέπω ότι εξακολουθούμε να ξεχνάμε».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «το πανεπιστήμιο έκρινε ότι το ποινικό μέρος θα το κρίνει η ποινική δικαιοσύνη. Έχει και ένα άλλο σκέλος, το πειθαρχικό και για αυτό παραπέμπει την υπόθεση στο πειθαρχικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα κουκουλοφόροι, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν άγρια τον καθηγητή  την περασμένη Τρίτη, μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Οι δράστες, που παραμένουν άγνωστοι, επιτέθηκαν και στους φοιτητές που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά. Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο γραφείο του Αντιπρύτανη και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι. «Τις μεσημεριανές ώρες άγνωστοι κουκουλοφόροι περίπου 15-20 άτομα εισέβαλλαν σε αίθουσα διδασκαλίας και άσκησαν σωματική και λεκτική βία εις βάρος καθηγητή που βρίσκονταν εντός της αιθούσης για μάθημα» τόνισε ο πρύτανης του Οικονομικού Πενεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντώνης. «Είμαστε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που θέλουμε να λειτουργούμε μέσα σε ένα πλαίσιο κράτος δικαίου, Κάθε ενέργεια έκνομη είτε είναι σωματική, είτε λεκτική βια είναι βασικά προσβολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας κάθε ιδρύματος» πρόσθεσε.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κυρ. Μητσοτάκης από Μέγαρα: Μας αρέσουν τα έργα και όχι τα λόγια

Next Article

Τα επόμενα βήματα για την είσοδο των 400 φυλάκων στα πανεπιστήμια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στον απόηχο των όσων έγιναν στην ΑΣΟΕΕ, ο υφυπουργός Παιδείας,…