ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Εποχή Γκίκα Χαρδούβελη στην Εθνική Τράπεζα

Share:

Παμψηφεί εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, το Μη Εκτελεστικό Μέλος – Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου  Γκίκας Χαρδούβελης, ως νέος πρόεδρος του Δ.Σ..

Από την περασμένη Πέμπτη είχε εκδηλωθεί και η ομόφωνη υποστήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην υποψηφιότητα Χαρδούβελη ενώ απολύτως σύμφωνοι ήταν και οι μη Έλληνες μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Αύριο θα ενημερωθεί επισήμως και ο SSM, σχετικά με τη διαδικασία και την εκλογή, για το τυπικό μέρος της επικύρωσης.

Ο νέος πρόεδρος σημειώνεται ότι έχει ήδη πάρει από τον ευρωπαϊκό εποπτικό μηχανισμό το fit and proper. Η όλη διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, στις 29 Ιουλίου, με τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και την επίσημη ανακήρυξη του νέου προέδρου της αρχαιότερης ελληνικής τράπεζας…

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Χαρδούβελης είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής Α.Ε., του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας.

Ο κ. Χαρδούβελης κατέχει τις θέσεις του Α΄ Αντιπρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Anatolia College και του Multinational Finance Society, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Cyprus International Institute of Management, ενώ είναι Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου.

Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και Master of Science στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά του Πανεπιστημίου Harvard της Μασαχουσέτης, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας.

The post Εποχή Γκίκα Χαρδούβελη στην Εθνική Τράπεζα appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Νεκροί δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί από πυρά των φιλορώσων αυτονομιστών

Next Article

Οι ευχές της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ολυμπιακή ομάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
“Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που η αλκή…