ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Έρχεται το Κορυφαίο Συνέδριο για την Επαγγελματική Ασφάλιση

Share:

Λίγες μέρες απομένουν για την μεγάλη διοργάνωση – το 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης –  στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις γύρω από τον θεσμό που γνωρίζει ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια.

3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, 22 & 23 Φεβρουαρίου 2022 LiveOn Digital Event 

Το κορυφαίο γεγονός για τον κλάδο, φέτος, επιδιώκει να καταγράψει τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και να αναδείξει τον ρόλο του 2ου πυλώνα ασφάλισης και τη σημασία της λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι.   

Επιπλέον, το συνέδριο στοχεύει να αναδείξει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές διαστάσεις της επαγγελματικής ασφάλισης, να φωτίσει τις διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στα πεδία του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και επενδυτικής διαχείρισης των επαγγελματικών ταμείων και να υπογραμμίσει τα οφέλη και τις αξίες που αυτά μπορούν να προσδώσουν στην εργασιακή και επιχειρηματική κοινότητα και συνολικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας, με την εξασφάλιση επάρκειας συνταξιοδοτικού εισοδήματος κατά την μετα-εργασιακή περίοδο για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου στην τρίτη ηλικία.

διαβάστε: 4 κρίσιμοι λόγοι για την ενδυνάμωση της επαγγελματικής ασφάλισης

επίσης: Πως τα ΤΕΑ μπορούν να φέρουν και 1 δισ. ευρώ επιπλέον στο ετήσιο ΑΕΠ – Προτάσεις ΙΟΒΕ

Διοργανωτές είναι η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. (Ελληνική  Ένωση  Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης) σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό  InsuranceWorld  και το portal insuranceworld.gr. 

Η θεματολογία του 3ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο θα διεξαχθεί όπως και την προηγούμενη χρονιά ψηφιακά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn, περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική ιεράρχηση:

  • Panel 1o: Κλαδική μελέτη Ι.Ο.Β.Ε. για την επαγγελματική ασφάλιση. Παρουσίαση και ανάλυση συμπερασμάτων.
  • Panel 2o: Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου Τ.Ε.Α. από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με μεταρρυθμιστική χροιά. Η Τεχνική Βοήθεια της E.I.O.P.A., η ευρωπαϊκή εμπειρία και τα επόμενα βήματα αναπτυξιακής διαδικασίας του θεσμού.
  • Panel 3o: Νέες εισαγωγές Τ.Ε.Α. στον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης με αιχμή τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
  • Panel 4o: Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον 1ο Πυλώνα: Το Τ.Ε.Κ.Α., η νέα Αρχή Ελέγχου του Ασφαλιστικού Συστήματος και οι αναμενόμενες παράπλευρες ωφέλειες στην επαγγελματική ασφάλιση.
  • Panel 5o: Νέο απαιτητικό επενδυτικό περιβάλλον και εφαρμογή ΕSG κριτηρίων στις επενδυτικές στρατηγικές των Επαγγελματικών Ταμείων.
  • Panel 6o: Μια κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο: Διαστάσεις και Προοπτικές.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ανθρώπους της αγοράςεκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (εργαζομένων/εργοδοτών), εκπροσώπους εποπτικών φορέωνasset managersαναλογιστέςορκωτούς λογιστέςεσωτερικούς ελεγκτές και λοιπούς εμπειρογνώμονες, με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και της φιλοσοφίας λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Το παρόν στις εργασίες του αναμένεται να δώσει και πλήθος παραγόντων της αγοράςυψηλόβαθμων -Ελλήνων και ξένων- αξιωματούχωνυψηλών προσκεκλημένων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης | ethosEVENTS  καθώς επίσης και τα social κανάλια FacebookLinkedIn, και YouTube.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο συνέδριο μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Δήλωση Συμμετοχής | ethosEVENTS

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κος Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθυντής Marketing, ethosGROUP,
τηλ. +30 2109984810,

e-mail: triantafyllou.y@ethosmedia.eu

The post Έρχεται το Κορυφαίο Συνέδριο για την Επαγγελματική Ασφάλιση appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Eπιτέλους λύση για ξεκλείδωμα του iPhone χωρίς να βγει η μάσκα

Next Article

Αιτήσεις για προσλήψεις στο CDI της Pfizer

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα έναν παγκόσμιο ηγέτη στους τομείς…