ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ερυθρός Σταυρός: Η απόφαση για την Ελλάδα τον Ιανουάριο

Share:

Στην αρχή της επόμενη χρονιάς θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα παραμείνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού. Για την τελική απόφαση θα ληφθεί υπόψιν η πρόοδος της εξυγίανσης του ελληνικού οργανισμού, που ήδη υλοποιείται.

Αυτό προέκυψε από την επιστολή που έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του “οδικού” χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολειπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, έλεγε ότι η διαδικασία αποπομπής έχει εκκινηθεί και θα ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, ενώ η διοίκηση του ΕΕΣ δήλωνε ότι δεν έχει λάβει στα χέρια της τη σχετική απόφαση.

 

Αποβλήθηκε οριστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από τη Διεθνή ΟμοσπονδίαΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν

Next Article

Τουρκία: Κρίσιμη ακροαματική διαδικασία για τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τουρκία: Κρίσιμη ακροαματική διαδικασία για τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον Παρ.,…