ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΕΤΑΔ: Με τον πλέον επωφελή τρόπο για το δημόσιο, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία

Share:

«Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου ολοκληρώθηκε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το ελληνικό δημόσιο», ανέφερε σε ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, με τη λήξη του διαγωνισμού, με τον οποίο πουλήθηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αποφέροντας τίμημα, 37,3 εκ. ευρώ.

Στον ηλεκτρονικό ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό , συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE» και οριστικός πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» «συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, κ. Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκ. Ευρώ».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε κάθε λόγο ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με γνώμονα το τρίπτυχο της διαφάνειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας. Παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τηρήσαμε στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία προς τους υποψήφιους επενδυτές καταφέραμε να πετύχουμε ένα υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης.

Προσδοκούμε ότι η επιτυχία της διαδικασίας αυτής θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης τα επόμενα χρόνια που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά».

Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε την ομάδα της ΕΤΑΔ, «η οποία με υψηλό επαγγελματισμό, συνέπεια και αποτελεσματικότητα έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα».

Επίσης ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε, όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Περιφερειάρχη Αττικής και στις αρμόδιες υπηρεσίες και, τέλος, στην εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση.

Κλείνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο επενδυτή, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΤΑΔ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του για την επιτυχή υλοποίηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Από την πλευρά του ο πλοιοκτήτης κ. Γεώργιος Προκοπίου, νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την άκρως επαγγελματική και συνάμα διαφανή διαδικασία του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την πώληση του Σκαραμαγκά».

The post ΕΤΑΔ: Με τον πλέον επωφελή τρόπο για το δημόσιο, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα Ναυπηγεία appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Next Article

ΣΥΡΙΖΑ: Δίνουν κοψοχρονιά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
“Ντροπιαστικές” χαρακτηρίζουν τις προσφορές που κατατέθηκαν για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,…