ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Eurobank Equities: Στα 16 ευρώ η τιμή – στόχος για τον ΟΤΕ

Share:

Αυξάνει ελαφρώς την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, από τα 15,8 ευρώ στα 16 ευρώ. Παράλληλα, όμως υποβαθμίζει τη σύσταση από «αγορά» σε «διακράτηση», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έφτασε η ώρα για μια ανάσα».

Ο ΟΤΕ έχει υπεραποδώσει σε σχέση με το ελληνικό Χρηματιστήριο (+14%), τις μη χρηματοοικονομικές εισηγμένες (+15%) και τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών (+17%) και μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί κατά 25% από τις αρχές του έτους (στο31% η συνολική απόδοση) . Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή η υπεραπόδοση του ΟΤΕ έγινε πιο βαθιά το τελευταίο τρίμηνο (απόδοση 14% έναντι -2% για την ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών). Αιτία εν μέρει τα ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου, οι αναμενόμενες ελεύθερες ταμειακές ροές και οι αποδόσεις των μετόχων.

Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ μείωσε το χάσμα που υπήρχε σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες της ΕΕ  και αυτή τη στιγμή, η μετοχή διαπραγματεύεται σε γενικές γραμμές στο ίδιο επίπεδο με τον τομέα τηλεπικοινωνιών της ΕΕ. Βλέπουμε έτσι περιορισμένους παράγοντες εκ νέου αξιολόγησης, που διαμορφώνουν ένα ισορροπημένο προφίλ κινδύνου/απόδοσης. Σε αυτή τη βάση, μειώνουμε τη σύστασή μας σε Hold για λόγους αποτίμησης, ανεβάζοντας ελαφρώς την τιμή στόχο καθώς μετατοπίζουμε την αποτίμησή μας τον Σεπτέμβριο του 2022.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

O “χάρτης” των αναδρομικών συνταξιούχων: Δικαιούχοι και χρονοδιάγραμμα

Next Article

Κοντά $75 το αργό, ισοδύναμο με $150/βαρέλι πετρελαίου το φυσικό αέριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Πάνω από το 39% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου…