ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Eurostat: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει το 0,6% τον Ιούνιο από -1,2% το Μάιο

Share:

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει το 0,6% τον Ιούνιο, από -1,2% το Μάιο, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της Eurostat για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 1,9% τον Ιούνιο, από 2% το Μάιο.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, η ενέργεια αναμένεται να έχει το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό τον Ιούνιο (12,5%, σε σύγκριση με 13,1% το Μάιο), ακολουθούμενη από τα βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας (1,2%, σε σύγκριση με 0,7% το Μάιο), τις υπηρεσίες (0,7%, σε σύγκριση με 1,1% το Μάιο) και τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (0,6%, σε σύγκριση με 0,5% το Μάιο).

Toν υψηλότερο ετήσιο πληθωρισμό στην ευρωζώνη τον Ιούνιο κατέγραψαν η Εσθονία με 3,7% και η Λιθουανία με 3,5%. Ο χαμηλότερος πληθωρισμός καταγράφηκε στην Πορτογαλία (-0,6%), στη Μάλτα (-0,2%) και στην Ελλάδα (0,6%).

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, ο πληθωρισμός έφτασε το 2,1% αυτό το μήνα, έναντι 1,9% στη Γαλλία, 1,3% στην Ιταλία και 2,4% στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θέσει ως στόχο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη να είναι κοντά αλλά κάτω από 2%.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Όμιλος IDEAL: Προχωρά στην εκλογή νέων μελών Δ.Σ και στην εναρμόνιση με την νέα νομοθεσία περί εταιρικής διακυβέρνησης

Next Article

Συνεχίζεται η «ταλαιπωρία» στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μικρή πτώση για τον Γενικό Δείκτη, που ανακάμπτει από τις…