Euroxx: Νέα τιμή-στόχος τα €6,5 για Alter Ego μετά τη διπλή εξαγορά

Νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alter Ego Media δίνει η Euroxx, μετά την ανακοίνωση για την απόκτηση των ιστοσελίδων Newsit και Tlife.
Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή της Alter Ego στα 6,5 ευρώ, από 4,38 ευρώ της τιμής του χθεσινού κλεισίματος, ένα upside της τάξεως του 48,4%.
Η Alter Ego Media ανακοίνωσε την εξαγορά τόσο του Newsit όσο και του Tlife, δύο από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στην Ελλάδα, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο όμιλο ψηφιακών εκδόσεων στη χώρα, από άποψη εσόδων και αναγνωσιμότητας. Η συναλλαγή αποτιμάται στα 26 εκατ. ευρώ, υποδηλώνοντας EV/EBITDA 7,4x (EV/EBIT 7,6x). Η συμφωνία συνάδει πλήρως με τη στρατηγική της Alter Ego Media για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις και τη χρήση των εσόδων από την ΑΜΚ, επιταχύνοντας την πορεία των εξαγορών και συγχωνεύσεων, το αποτύπωμά της στο διαδίκτυο και την περαιτέρω ενίσχυση της αναγνωσιμότητας.
Στις 16 Ιουλίου, η AEM ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών Newsit και Tlife έναντι συνολικού τιμήματος 28,5 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου EV 26,1 εκατ. ευρώ (EV 17,6 εκατ. ευρώ για το Newsit, EV 8,5 εκατ. ευρώ για το Tlife). Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με 18,5 εκατ. ευρώ πληρωτέα τον Αύγουστο του 2025 από τα έσοδα της ΑΜΚ και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2027 από ίδια κεφάλαια.
Το οικονομικό έτος 2024, τα συνδυασμένα έσοδα και EBITDA για τη Newsit και την Tlife ανήλθαν σε 6,85 εκατ. ευρώ και 3,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, υποδεικνύοντας EV/EBITDA 7,4x. Σε ατομική βάση, η Newsit παρουσίασε το 2024 έσοδα ύψους 5,05 εκατ. ευρώ και EBITDA 2,56 εκατ. ευρώ, με την Tlife να έχει έσοδα 1,8 εκατ. ευρώ και 0,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Συμφωνήθηκε ότι τόσο ο επικεφαλής της Newsit Νίκος Ευαγγελάτος όσο και του Tlife Τατιάνα Στεφανίδου θα παραμείνουν στις θέσεις τους για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, τόσο ο κ. Ευαγγελάτος όσο και η κα Στεφανίδου θα συμμετάσχουν σε ΑΜΚ της Alter Ego συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, με τιμή 5 ευρώ/μετοχή, που υποδηλώνει έκδοση 400 χιλ. μετοχών (25% premium στην τιμή της ΑΜΚ και περίπου 15% premium στην τρέχουσα τιμή της μετοχής). Η AMK έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2025.
Οι εταιρείες Newsit και Tlife δραστηριοποιούνται στον τομέα των ηλεκτρονικών εκδόσεων, με τις ιστοσελίδες: newsit.gt, Tlife.gr, zappit.gr, iatropedia.gr, onalert.gr, perpetual.gr. Η διοίκηση της Alter Ego εκτιμά ότι η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα προσαύξηση στα οικονομικά μεγέθη της, επιφέροντας επίσης συνέργειες σε επενδύσεις και νέες τεχνολογίες, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς στις ψηφιακές εκδόσεις.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.