ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το φιλέτο του “βασιλιά της κουρτίνας” στην Μητροπόλεως βγαίνει σε πλειστηριασμό

Share:

Με ιστορία ενός αιώνα στο εμπόριο, με «βαρύ όνομα» και οικογενειακή παράδοση, η Χυτήρογλου, όπως πολλές ακόμη επιχειρήσεις, μετά και το ξέσπασμα της κρίσης, δέχτηκε πλήγμα.

Η Χυτήρογλου απώλεσε το ακίνητο-φιλέτο στην οδό Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου, μετά από κατάσχεση που έγινε από τη doValue στις 8 Απριλίου 2021, για οφειλή 300.000 ευρώ.

Ζητείται αγοραστής για το ιστορικό νεοκλασικό της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ

Το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο και έχουν καθοριστεί ειδικοί όροι δόμησης καθώς αποτελεί σημαντικό δείγμα της μεταβατικής περιόδου από τον ύστερο νεοκλασικισμό προς το μοντέρνο κίνημα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο για τη μελέτη της ιστορίας της Αρχιτεκτονικής.

 

8 Δεκέμβρη

Το κατάστημα, σήμερα είναι μισθωμένο στην ΑΒ.

Η τιμή εκκίνησης για το διώροφο διατηρητέο κτίριο είναι 3.726.000 εκατ. ευρώ και ο πλειστηριασμός πραγματοποιείται στις 8 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί.

 

Περιγραφή

Ένα οικόπεδο εμβαδού 450,20 τ.μ, μετά του επ’ αυτού παλαιού και διατηρητέου κτίσματος, εντός σχεδίου της πόλεως και επί της διασταυρώσεως των οδών Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου. α. Ειδικότερα, το κτίσμα αναλύεται ως εξής: (α) Υπόγειο επιφάνειας 425,00τμ που περιλαμβάνει χώρους W.C., βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους λόγω της λειτουργίας του ισογείου του κτηρίου ως supermarket. (β) Ισόγειο επιφάνειας 425,00τμ που λειτουργεί ως Supermarket και περιλαμβάνει ενιαίο χώρο καταστήματος, εσωτερικό κυκλικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα επικοινωνίας με τις στάθμες του υπογείου και του μεσωρόφου. (γ) Μεσώροφος επιφάνειας 247,00τμ που περιλαμβάνει ενιαίο χώρο περιμετρικά του ισογείου, εσωτερικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα επικοινωνίας με το ισόγειο. (δ) Α’ όροφο επιφανείας 425,00τμ που περιλαμβάνει κουζίνα, τρία w.c. με προθάλαμο, χώρο γραφείου, χώρο εκθεμάτων και μία ενιαία αίθουσα.

Εντός του ορόφου υφίσταται και μικρό κυκλικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην στάθμη του δώματος. (ε) Δώμα που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου και ενιαίο ασκεπή χώρο του δώματος όπου στο παρελθόν υφίστατο και ξύλινη στέγη σε τμήμα αυτού. Στο κενό της στέγης έχει τοποθετηθεί σιδηροκατασκευή με τζάμια.

Το θρυλικό ΜΙΝΙΟΝ βγαίνει σε πλειστηριασμό

Η «Χυτήρογλου» διατηρεί σήμερα τρία καταστήματα (Selections Χυτήρογλου) στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή και στην Κηφισιά, ενώ κάνει εξαγωγές σε διάφορες χώρες.

Ένα ‘’διαμάντι’’ προς μίσθωση στη Διονυσίου Αεροπαγίτου

The post Το φιλέτο του “βασιλιά της κουρτίνας” στην Μητροπόλεως βγαίνει σε πλειστηριασμό appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών

Next Article

Κ. Μητσοτάκης στο Politico: Πρόγραμμα 6+1 σημείων για το κλίμα στην Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τον οδικό χάρτη για μία «πράσινη βιομηχανική επανάσταση του μέλλοντος» περιγράφει…