ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο Φοίνικας και ο Αστερισμός της Vega, της Τράπεζας Πειραιώς, θα δώσουν ζωή στο σχέδιο “Ηρακλής”

Share:

Η διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς έδωσε την έγκρισή της για να γίνει χρήση του μηχανισμού κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής» με δύο μεγάλες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων.

Η πρώτη με την επωνυμία Phoenix περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια 2 δισ. ευρώ και η δεύτερη με την επωνυμία Vega περιλαμβάνει στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ.

Το πιο υγιές, ανακτήσιμο, senior τμήμα των ομολόγων αυτών θα απολαμβάνει κρατικής εγγύησης και εκτιμάται συνολικά σε  2 δισ. ευρώ (900 εκατ.€ από τον Φοίνικα και 1,1 δισ. ευρώ από τη Vega).

δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών για το χαρτοφυλάκιο Phoenix θα υποβληθούν  τον Μάιο και για το χαρτοφυλάκιο Vega τον Σεπτέμβριο. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τοποθετείται τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο του 2020.

Ο Χρήστος Μεγάλου αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στο

  • «αυξημένο ενδιαφέρον τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία».

Το Στρατηγικό Σχέδιο Agenda 2023, στοχεύει σε βελτίωση του δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 10% το 2022  και ΟΧΙ το 2023 που ήταν η προηγούμενη δέσμευση.

Ο στόχος μείωσης του δείκτη λειτουργικού κόστους προς έσοδα είναι κάτω από το 50%.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στο 15,5% από 16% στο τέλος εννεαμήνου του 2019.

Ο Χρήστος Μεγάλου ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να πληρώσει κανονικά το κουπόνι για τα Cocos στο τέλος της χρονιάς με μετρητά.

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προβλέπει σημαντική αύξηση των χορηγήσεων τα επόμενα χρόνια και συγκεκριμένα κατά 5 δισ. ευρώ το 2020 και κατά 13 δισ. ευρώ τη διετία 2021-22, συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων κατά 2,9% σε ετήσια βάση την προσεχή τριετία.

The post Ο Φοίνικας και ο Αστερισμός της Vega, της Τράπεζας Πειραιώς, θα δώσουν ζωή στο σχέδιο “Ηρακλής” appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Επιστροφή σε θετικά πρόσημα στην Ασία μετά το sell-off της Δευτέρας

Next Article

Τράπεζα Πειραιώς: Τιτλοποιήσεις 7 δισ. ευρώ, μείωση NPEs κατά 11 δισ. ευρώ το 2020

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τον σχεδιασμό για τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων 7 δισ. ευρώ ανακοινώνει…