ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Φωκίων Καραβίας: «Είμαστε στο ξεκίνημα μίας καλής περιόδου πέντε ετών ανάπτυξης»

Share:

Πέντε χρόνια ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία διαβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας  που από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης έδωσε το αισιόδοξο σύνθημα τόσο για την τράπεζα, όσο για την ελληνική οικονομία γενικότερα. Τόνισε μάλιστα, ότι το 2022 θα διπλασιαστεί η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας.

«Είμαστε στο ξεκίνημα μιας καλής περιόδου με πρόβλεψη ανάπτυξης 3,5%-4% για το διάστημα 2021-2026 Θέλουμε να συμβάλουμε στην υγιή ανάπτυξη του τόπου με κάθε τρόπο» είπε ο κ. Καραβίας, που τόνισε την εξωστρέφεια της Τράπεζας με την εξαγορά μεριδίου στην Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που συντελούνται ήδη στην Ευρωζώνη, όπου από τα δόγματα της δημοσιονομικής ηθικής και των φραγμάτων στον πληθωρισμό, περνάμε πολιτικές φιλικές για τις οικονομίες, τις αγορές και την ανάπτυξη, μετά το χτύπημα που προκάλεσε η πανδημία.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είπε ο κ. Καραβίας, σε αντιδιαστολή με την κρίση 2008 κινήθηκαν έγκαιρα. Η ΕΚΤ έκανε άλμα νομισματικής πολιτικής αλλά η Ε.Ε. προχώρησε και σε δημοσιονομική παρέμβαση με την ίδρυση του Ταμείου Ανάκαμψης όπου η Ελλάδα εξασφάλισε σημαντικούς πόρους.

«Στόχος μας είναι να μετουσιώσουμε σε πράξη την αναφορά της Eurobank ως τράπεζα ανάπτυξης. Έχουμε αφήσει τα κόκκινα δάνεια πίσω. Είμαστε σε προνομιακή θέση έναντι του ανταγωνισμού. Χάρη στην ορθότητα του σχεδιασμού όλοι οι στόχοι εκπληρώθηκαν .

Ο κ. Καραβίας είπε, ότι η Eurobank  έδωσε νέα δάνεια 1,5 δις ευρώ το 2020, από τα οποία περισσότερα από 1 δις ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη βοήθεια της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Είπε ακόμα ότι η Eurobank στήριξε 18.000 επιχειρήσεις και 62.000 ιδιώτες με αναστολή πληρωμών 5 δις ευρώ και άμεση ρευστότητα για χρηματοδοτήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το 2020 οι μέσες εκταμιεύσεις ήταν 6,4 δις ευρώ ενώ τα μέσα υπόλοιπα δανείων 40,9 δις ευρώ. Από αυτά τα 2/3 σε επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε ότι η τιτλοποίηση Κairo ολοκληρώθηκε μέσω Ηρακλή και μείωσε 7,3 δις τα κόκκινα δάνεια με το δείκτη να διαμορφώνεται σε 14% από 22,9%. Φέτος με το Μexico ύψους 3,3 δις ευρώ θα φθάσουμε σε μονοψήφιο το δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τέλος της χρονιάς, είπε.

The post Φωκίων Καραβίας: «Είμαστε στο ξεκίνημα μίας καλής περιόδου πέντε ετών ανάπτυξης» appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δελτίο Τύπου Ημερομηνία και ώρα ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων Β΄ τριμήνου 2021

Next Article

Κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της κυβερνοεπίθεσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κλειστές θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας όλες οι υπηρεσίες του Δήμου…