ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Φρένο στους “πονηρούς” όρους συμβάσεων των παρόχων Ηλεκτρικής Ενέργειας

Share:

Τέλος στους αδιαφανείς όρους των συμβάσεων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και των λογαριασμών ρεύματος επιχειρεί να βάλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ, προκειμένου οι καταναλωτές να είναι σε θέση να συγκρίνουν τις προσφορές των παρόχων, να επιλέγουν όποιον τους συμφέρει και να γνωρίζουν τι πληρώνουν.

Κάθε τιμολόγιο θα έχει χαρακτηρισμό διαβάθμισης κινδύνου, ανάλογα με το εάν περιέχει ρήτρα αναπροσαρμογής ή όχι. Επίσης, στους νέους λογαριασμούς θα υπάρχει διακριτό πεδίο στο οποίο θα αναγράφεται πόσα ευρώ κοστίζει η μεγαβατώρα, αφού συνυπολογισθούν οι πρόσθετες χρεώσεις, οι εκπτώσεις, τα δώρα, τα πάγια κ.λπ.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλές δυσανάγνωστες και αδιαφανείς χρεώσεις του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες ο καταναλωτής μόνο με τη συνδρομή εξειδικευμένου συμβούλου θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει πριν από την υπογραφή συμβολαίου.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εισάγει σε δημόσια διαβούλευση πρότυπα τυποποιημένα έντυπα συμβάσεων προμήθειας και λογαριασμού κατανάλωσης.

The post Φρένο στους “πονηρούς” όρους συμβάσεων των παρόχων Ηλεκτρικής Ενέργειας appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πλακιωτάκης: Aπό τον Μάρτιο του 2020 το Λιμενικό έχει διακόψει την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία

Next Article

Οι “κανόνες” της ΕΕ για έλλειμμα και χρέος στη…ΜΕΘ των Βρυξελλών – Οι συζητήσεις για αλλαγή – Συνέντευξη Ρέγκλινγκ, η άποψη Ντράγκι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στις 19 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή…