ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γ. Γεωργαντάς: Με προτεραιοποίηση ο εμβολιασμός – Πάμε βήμα-βήμα (audio)

Share:
Γ. Γεωργαντάς: Με προτεραιοποίηση ο εμβολιασμός – Πάμε βήμα-βήμα (audio)

Ξεκινάει σήμερα η δεύτερη φάση του εμβολιασμού, η οποία αφορά τον γενικό πληθυσμό, ενώ παράλληλα τρέχει και το πρόγραμμα για ιδιώτες γιατρούς. Έτσι, από σήμερα ανοίγει η δυνατότητα των ραντεβού μόνο για όσους είναι πάνω από 85, καθώς έχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για νόσηση, τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή Πρωινή Παρέα με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η γενική αρχή είναι: όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με κάθε τρόπο θα του δώσουμε τη δυνατότητα. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης, πρέπει να δούμε τον όγκο και τις περιοχές και θα υπάρξουν ανακοινώσεις γι’ αυτό σήμερα το απόγευμα. Οι κάτω των 85 δεν υπάρχει λόγος να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα.

Επισημαίνεται, ότι οι άνω των 85 είναι 500.000, ενώ περίπου 60.000 έχουν μπει στην άυλη συνταγογράφηση και θα λάβουν ένα μήνυμα, το οποίο θα τους δίνει προτεινόμενο κέντρο και ημερομηνία, οπότε εάν συμφωνούν απλά το αποδέχονται. Έχουν τρεις ημέρες για να το επιβεβαιώσουν ή όχι. Αλλιώς μετά πρέπει να πάνε με την υπόλοιπη διαδικασία, είτε να μπουν στο emvolio.gov.gr, είτε στο φαρμακείο, είτε στο ΚΕΠ.

Υπάρχουν 11.000 σημεία στη χώρα. Θα υπάρχει δυνατότητα μίας αλλαγής στα ραντεβού, αν υπάρχει υπέρτερη ανάγκη αλλά πάντα 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία του εμβολιασμού, γιατί θα έχει δρομολογηθεί να υπάρχουν τα εμβόλια. Τριάντα ημέρες μετά θα έχει δυνατότητα να ξαναμπεί στο σύστημα για ραντεβού, όποιος αδικαιολόγητα δεν παρουσιαστεί.

Για επάρκεια εμβολίων

Στην πορεία θα είναι και πιο απλά τα πράγματα. Γιατί από τις άλλες 5 εταιρίες με τις οποίες έχει γίνει συμφωνία με την Ε.Ε. θα υπάρχουν εμβόλια της μίας δόσης. Εμείς είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ε.Ε. που ενημερώνουμε ontime για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει. Μέχρι το Σάββατο που είχα εικόνα, είχαν γίνει 40.160. Ο σχεδιασμός μέχρι τον Μάρτιο είναι από την εταιρεία που μας προμηθεύει να έχουμε 1.255.000 δόσεις. Προχωρώντας, εκεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να γίνεται μεγάλος αριθμός εμβολιασμών.

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00

Next Article

Στη Λισαβόνα σήμερα ο Πρωθυπουργός

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην πορτογαλική πρωτεύουσα αρχικά είχε…