ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γ. Κατρούγκαλος στο Πρώτο: Η πολιτική με όρους εξαγοράς χαρακτηρίζει το πολιτικό dna της δεξιάς (audio)

Share:

Κληθείς στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, να σχολιάσει την απομάκρυνση του κ. Λιβανού από την κυβέρνηση μετά τα όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη προ ημερών με τον δήμαρχο Σπάρτης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε «δεν πρέπει να το θεωρήσουμε μεμονωμένο γεγονός, αν σκεφτούμε ότι ακολούθησε δεύτερο βίντεο, με τον διάδοχο του καρατομηθέντος υπουργού, τον κ. Γεωργαντά που λέει κάτι ανάλογο. Το βίντεο τον δείχνει να απευθύνεται σε ένα ακροατήριο μελών ή στελεχών του κόμματος και λέει- το παραφράζω, αλλά το νόημα είναι αυτό- ότι θα πρέπει να υπενθυμίζουμε σε όσους ευεργετήθηκαν από την ΝΔ με διορισμούς και συμβάσεις έργου, ούτως ώστε να θυμούνται και να πράξουν ανάλογα στις εκλογές. Συνδέω τα δύο γεγονότα για να δείξω ότι δεν αφορά καν τους δύο υπουργούς, τον νυν και τον πρώην, η τάση να αντιμετωπίζουν την πολιτική με όρους εξαγοράς».

«Το λέω αυτό, γιατί χαρακτηρίζει γενικότερα το πολιτικό dna της δεξιάς. Αν ήταν διαφορετικά, αυτή η ομάδα των ανθρώπων, των στελεχών της ΝΔ, είτε ήταν δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου Σπάρτης είτε ήταν τα στελέχη που απευθυνόταν ο κ. Γεωργαντάς, θα διαμαρτύρονταν με κάποιον τρόπο, θα έλεγαν δεν είναι έτσι η πολιτική. Όμως υπάρχει απόλυτη ομοφωνία, στην πρώτη περίπτωση γελάνε, στην δεύτερη το  θεωρούν κάτι πολύ φυσικό» προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς σε σχέση με όσα πρόσφατα πρότεινε η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, για την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην εξουσία το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος, σημείωσε «η σχέση δούναι και λαβείν, πελατειασμού-πατρωνίας της ΝΔ, είναι δεδομένη και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν άμεση σχέση με το προηγούμενο. Αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια μηχανή του δημοσίου η οποία έχει στελεχωθεί με όρους όχι διαφάνειας, με ΑΣΕΠ, αλλά με όρους πατρωνίας, είναι λογικό ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε να λειτουργήσει με όρους κράτους δικαίου». Ωστόσο όταν ο δημοσιογράφος αναπαρήγαγε κατά λέξη, μέρος όσων είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτό που περιγράφει δεν είναι κράτος δικαίου, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε πει η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.


«Όταν ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαδέχτηκα τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή την θέση. Είχα το δίλημμα αν θα πρέπει πράγματι όπως είχαν κάνει και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, να καταργήσουμε όλους τους διευθυντές και τμηματάρχες ούτως ώστε να έχουμε την δυνατότητα όπως ζητούσαν μερικοί, να βάλουμε δικούς μας, αλλά δεν το κάναμε ποτέ. Είπαμε ότι πρώτα θα έχουμε ένα πλήρες σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο, για να ξέρουμε ποιος αποδίδει και μετά θα προχωρήσουμε σε νέες κρίσεις.  Δείξαμε μια σαφή διαφορά νοοτροπίας απέναντι στους προηγούμενους και μάλιστα εντελώς στην πράξη. Δεν θα μας έλεγε κανείς τίποτα αν κάναμε ό,τι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προηγουμένως, απλώς δεν θέλαμε να γίνουμε σαν και αυτούς» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

N. Kαπραβέλος: Ο φίλος του Άλκη έζησε από θαύμα – Γ. Μαρακάκης: Ήταν τυφλό το χτύπημα (video)

Next Article

Φωτιά σε αποθήκη σχολικού συγκροτήματος στο Αιγάλεω

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει κάποιος και έχουν απομακρυνθεί…