ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γ. Παπαθεοδωρίδης – οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Τι ξέρουμε – Το πλύσιμο των χεριών βασικό στην πρόληψη (video)

Share:

Για το θέμα της εμφάνισης ηπατίτιδας σε παιδιά, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Με άλλη ματιά», ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης καθηγητής γαστρεντερολογίας στο EKΠA.

Όπως τόνισε: «έχουμε αναφορά αυξημένων περιστατικών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, πάντα υπήρχαν ηπατίτιδες άγνωστης αιτιολογίας. Αναφέρονται αυξημένοι αριθμοί σε διάφορες χώρες, ξεκίνησε από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έχουν αναφερθεί και σε άλλες χώρες, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόριο Αμερική, λίγο στην Ιαπωνία.

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για το αίτιο, πιθανολογείται ο αδενοϊός, το στέλεχος 41, ο οποίος είναι ένας ιος που τον ξέραμε, υπήρχε και προκαλεί περισσότερο γαστρεντερολογικά προβλήματα και γαστρεντερίτιδες στα παιδιά και σπανίως σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά, που φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα ποσοστό 10% της κεραυνοβόλου βαριάς ηπατίτιδας, που δημιουργεί ανάγκη για μεταμόσχευση.

Θεωρητικά μπορούμε να κάνουμε, αλλά το σύστημα στα παιδιά δεν είναι τόσο οργανωμένο και δεν βρίσκουμε την επείγουσα βάση, ακόμα και στους ενήλικες, ώστε να βρεθεί μόσχευμα σε λίγα 24ωρα. Με την έλλειψη μοσχευμάτων που υπάρχει στη χώρα μας είναι πρακτικά αδύνατον και γι αυτό η χώρα έχει μία διακρατική συμφωνία με την Ιταλία για να στέλνει τα περιστατικά με κεραυνοβόλο ηπατίτιδα, ώστε να διακομίζονται εκεί.

Η μάσκα βοηθάει λίγο, κυρίως βοηθάει το πλύσιμο των χεριών, γιατί μεταδίδεται από τα χέρια αν πιάσουν κάτι μολυσμένο και μεταφερθεί στον οργανισμό».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σ. Λουκίδης: Το περιβάλλον απέναντι στον ιό δεν είναι το περυσινό, έχουμε περισσότερα όπλα (video)

Next Article

Προσλήψεις για 250 συνοριακούς φύλακες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Υπογράφηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και…