ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γ.Παυλάκης: Έχουμε τα ασφαλέστερα εμβόλια στην ιστορία της ανθρωπότητας

Share:

Για έναν λυπηρό απολογισμό από τη νόσο του κορονοϊού με μισό εκατομμύριο καταμετρημένα θύματα στις ΗΠΑ, έκανε λόγο μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8, ο Γιώργος Παυλάκης, διακεκριμένος γιατρός και ερευνητής, διευθυντής του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου στις ΗΠΑ.

Ο κ. Παυλάκης είπε ότι η εκτίμηση είναι ότι έχει αρχίσει και πέφτει η πανδημία και τα κρούσματα, αλλά θα πάρει πολύ καιρό ακόμη να βελτιωθεί η κατάσταση.

Δήλωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει ανεπάρκεια εμβολίων το πρώτο τρίμηνο ή πρώτο εξάμηνο και θα πρέπει οι κυβερνήσεις να σκεφτούν πως θα καλυτερεύσει η κατάσταση. Η τολμηρή ριζοσπαστική λύση είναι ότι αρκεί ο πρώτος εμβολιασμός σε μία κατηγορία ανθρώπων, ώστε να εξασφαλίσουμε τον εμβολιασμό σε κάποιους άλλους, σημείωσε.

«Έχουμε τα καλύτερα και ασφαλέστερα εμβόλια στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα οποία έγιναν με αστραπιαίους ρυθμούς, αλλά, αν δεν τα χρησιμοποιούμε κατάλληλα, θα είναι από τις χειρότερες αποτυχίες της ανθρώπινης κοινωνίας. Τα περισσότερα εμβόλια προκαλούν κάποιον ερεθισμό και είναι ένα σημάδι ότι το ανοσολογικό σύστημα ανταποκρίνεται» είπε ο διακεκριμένος γιατρός-ερευνητής.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί οι θάνατοι και οι νοσηλείες επιμένουν. Η αδήριτη οικονομική αναγκαιότητα δεν λέει ότι μπορεί να είμαστε κλεισμένοι για πάντα, επισήμανε για να τονίζει ότι «άσχετα όμως με το τι επιθυμούμε εμείς να κάνουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε το τι θέλει να “κάνει” ο ιός».

«Αν ανοίξουμε πρόωρα πως θα αντιμετωπίσουμε ένα διπλασιασμό ή τριπλασιασμό των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία; Εάν δεν πέσουν οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές δεν είναι σοφό να μιλάμε για μεγάλα ανοίγματα στην οικονομία και την κοινωνία» τόνισε.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «μακροπρόθεσμα το Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση και η πανδημία κατέδειξε την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, κάτι που στις ΗΠΑ δεν υπάρχει».

 

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τηλεδιάσκεψη για την επιτάχυνση των Πράξεων της Δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»

Next Article

Κούγιας: Ο Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να “χτυπήσουν” την Μενδώνη και την κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στα 5.040 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.736…