ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γαλλία: Ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπέρασε τις προσδοκίες στο γ’ τρίμηνο

Share:

Ανάπτυξη της τάξης του 3% εμφάνισε στο γ’ τρίμηνο του 2021 (σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2021) η Γαλλία, μια επίδοση η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών (2,1%).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αύξηση του ΑΕΠ εδράστηκε στην επιτάχυνση των καταναλωτικών δαπανών, η οποία ακολούθησε την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η ανάκαμψη του εμπορικού ισοζυγίου. «Τα αποτελεσματα είναι εξαιρετικά. Η οικονομία πορεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Υπενθυμίζεται ότι στο β’ τρίμηνο, η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας είχε διαμορφωθεί στο +1,3% ενώ στο α’ τρίμηνο το ΑΕΠ είχε παραμείνει αμετάβλητο.

Πάντως, οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες δεν είναι εξίσου ευοίωνες, δεδομένων των ελλείψεων σε πρώτες ύλες, των αναταράξεων στον κλάδο των logistics, αλλά και του πληθωριστικού κινδύνου.

Για το σύνολο του 2021, πάντως, η εκτίμηση της στατιστικής αρχής της χώρας κάνει λόγο για ανάπτυξη 6,5%.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

“Στα σύννεφα” η Air France-KLM

Next Article

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών…