ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΓΕΚ Τέρνα: Στις 3/1/22 η καταβολή τόκων για το ομολογιακό δάνειο

Share:

Στις 3 Ιανουαρίου θα καταβάλει η ΓΕΚ Τέρνα τους τόκους για το ομολογιακό δάνειο και αφορά την Τρίτη περίοδο εκτοκισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία καλείται να καταβάλει συνολικά το ποσό των 6,951 εκατ. ευρώ, το οποίο προκύπτει από την καταβολή ποσού 13,9 ευρώ για κάθε ένα από τα 500.000 ομόλογα υπολογισμένο με επιτόκιο 2,75% ετησίως.

Η ημερομηνία αποκοπής του τοκομεριδίου είναι η 30η Δεκεμβρίου 2021 και μετά την ημερομηνία αυτή τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται δίχως το δικαίωμα είσπραξης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Σύμφωνα με τους όρους του από 3 Ιουλίου 2020 Κοινού Ομολογιακού Δανείου (εφεξής το ΚΟΔ»), όπως αυτοί αποφασίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» (εφεξής «η Εκδότρια»), η ημερομηνία  προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου (Record Date) του ΚΟΔ για την 3η Περίοδο Εκτοκισμού από 05.07.2021 έως 03.01.2022 είναι η Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021.

H ημερομηνία κατά την οποία οι ομολογίες θα διαπραγματεύονται χωρίς το 3ο τοκομερίδιο (Ex coupon date) είναι η Πέμπτη 30η Δεκεμβρίου 2021.

Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την ως άνω 3η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 6.951.388,89 ευρώ, ήτοι ποσό 13,9027777778 ευρώ ανά ομολογία  το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 2,75% ετησίως (προ φόρων) και αντιστοιχεί σε 500.000 ομολογίες και οι οποίες τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD) την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, ως ακολούθως:

  1. Μέσω των Χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), για τους Ομολογιούχους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη των οφειλόμενων τόκων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής τοκομεριδίων σε κληρονόμους θανώντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με το Αρθρο 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., η καταβολή των οφειλόμενων τόκων στους νόμιμους κληρονόμους θα πραγματοποιείται α) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής τοκομεριδίου, και β) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετά την παρέλευση ενός (1) έτους.»

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα είσπραξης τόκων παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας και τα τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το Conde Nast Traveller ανέδειξε τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2022

Next Article

Οριακές κινήσεις στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κλειστή η Wall και οι αγορές σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία,…