ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Generali: Ισχυρά μεγέθη και αυξημένη κερδοφορία

Share:

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι προσπάθειες του Ομίλου Generali προς την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» μιας και στα μεγέθη για το α’ 6μηνο αποτυπώνεται η εξαιρετική κερδοφορία, με ισχυρή αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων. Ειδικότερα, αυξημένα κατά 5,5% ήταν τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το πρώτο εξάμηνο του 2021, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο Ζωής (+5,8%) και τον κλάδο Ζημιών (+4,9%).

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται ο Combined Ratio (89,7%), ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται με σημαντική άνοδο στα 1,54 δισ. ευρώ το πρώτο 6μηνο έναντι 774 εκατ. ευρώ την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ανοδικά κινείται και ο Δείκτης Φερεγγυότητας (Solvency Ratio) στο 231% από 224% στο τέλος του 2020.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο CEO του Ομίλου, κ. Philippe Donnet. Όπως τονίζει:

«Τα εξαιρετικά σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε πλήρη πορεία για την επιτυχή υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων του τρέχοντος σχεδίου «Generali 2021», ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Η σημαντική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τους πρώτους έξι μήνες του έτους ενισχύει τη θέση της Generali ως ευρωπαϊκού ηγέτη, χάρη στη λειτουργική μας αριστεία, την επιτάχυνση της ψηφιακής μας καινοτομίας και την ποιότητα του δικτύου διανομής μας. Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε δίνοντας περαιτέρω έμφαση στον φιλόδοξο στόχο μας να είμαστε Lifetime Partner των ασφαλισμένων, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό, το πάθος και την ενέργεια των 72.000 συναδέλφων και 165.000 συνεργατών μας παγκοσμίως και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το νέο επενδυτικό σχέδιο μας στις 15 Δεκεμβρίου».

The post Generali: Ισχυρά μεγέθη και αυξημένη κερδοφορία appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Next Article

Δοκιμάζει τα όρια των 900 μονάδων το χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συνεχίζεται ο ανοδικός βηματισμός στη ζώνη των 900 μονάδων, εν…