ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γεωργαντάς: Πλήρης επάρκεια και αυτονομία σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής

Share:

Την πλήρη επάρκεια και αυτονομία της χώρας σε τρόφιμα και εφόδια αγροτικής παραγωγής επιβεβαιώνουν τα απολογιστικά στοιχεία, της πρώτης φάσης της καταγραφής των αποθεμάτων σε βασικές πρώτες ύλες και δημητριακά, δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, «τα αποθέματα της χώρας σε ηλιέλαιο είναι 24,7 εκατ. λίτρα και επαρκούν για πέντε μήνες και σε σογιέλαιο είναι 20,6 εκατ. λίτρα και επαρκούν για εννέα μήνες, ακόμα κι αν δεν γίνει καμία εισαγωγή».

Προσθέτει ότι «η αγορά, λόγω της πλήρους επάρκειας αγαθών, εμφανίζει προοπτική σταθεροποίησης και οι μηχανισμοί αυτορρύθμισης λειτουργούν».

Ο αρμόδιος υπουργός στη δήλωσή του τονίζει ότι το ΥΠΑΑΤ θα συνεχίζει να στηρίζει τον Έλληνα αγρότη και συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της παραγωγής, προσθέτοντας πως «ταυτόχρονα παρακολουθεί τις εξελίξεις συλλέγοντας τα νέα δεδομένα με την υποχρεωτική, ανά πενθήμερο, ανανέωση της καταγραφής των αποθεμάτων».

Οι έλεγχοι, όπως τονίζει, θα «συνεχιστούν οργανωμένα και εξαντλητικά» και «η μάχη κατά της αισχροκέρδειας είναι διαρκής και θα κλιμακωθεί».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,6 δισ – 500 εκατ. ευρώ για την «επιταγή ακρίβειας»

Next Article

Viva Wallet: Τα μυστικά της επένδυσης της JP Morgan και τα νέα σχέδια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης,…