ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γιατί αποκλείστηκε η Greenhill από τη ΓΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ;

Share:

Διευκρινίσεις όσον αφορά την εξαίρεση της Greenhill από την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας δίνει η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, επαναλαμβάνοντας αφενός τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν την εκκίνηση των εργασιών της γ.σ. και αφετέρου τα στοιχεία που προσκόμισε η Greenhill αλλά και στην απόφαση των παρισταμένων μετόχων.

Ειιδκότερα, διευκρινίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία (Greenhill) παρότι είναι ιδιοκτήτρια των μετοχών, δεν διαθέτει τα δικαιώματα ψήφου διότι αυτά ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία AEOLUS λόγω ενεχύρου που έχει συστήσει η GREENHILL υπέρ της AEOLUS INVESTORS LLC.

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν στην Γενική Συνέλευση και στον Πρόεδρό της από το Αποθετήριο Αξιών που έστειλε τον κατάλογο των εχόντων δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση. Συνεπώς, αυτό που αυτονόητα αναμενόταν ήταν μία σαφής εξουσιοδότηση της AEOLUS προς κάποιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο της επιλογής της, στο οποίο θα παρείχετο η εξουσιοδότηση να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου στο όνομα και για λογαριασμό της AEOLUS, όπως έπραξαν πολλοί άλλοι κάτοχοι δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Αντί για την εξουσιοδότηση αυτή, η AEOLUS απέστειλε επιστολή με την οποία αρνείτο ουσιαστικά ότι τα δικαιώματα ψήφου της ανήκαν, διαψεύδοντας την επίσημη κατάσταση του Αποθετηρίου Αξιών, το περιεχόμενο της οποίας όμως, όπως είναι γνωστό, είναι απολύτως δεσμευτικό για το Προεδρείο της ΓΣ.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Πρόεδρος της ΓΣ ζήτησε από την GREENHILL INVESTMENTS να υποβάλει μία σαφή εξουσιοδότηση της AEOLUS με την οποία η τελευταία θα παρείχε στην πρώτη το δικαίωμα ψήφου για τις 54.815.876 μετοχές. Προς το σκοπό αυτό, διεκόπη η ΓΣ και δόθηκε προθεσμία 30 λεπτών για την υποβολή του σχετικού εγγράφου που ουδέποτε υπεβλήθη. Αντ’ αυτού μάλιστα, απεστάλησαν δύο emails από την AEOLUS, τα οποία επαναλάμβαναν την άρνησή της να αποδεχθεί το γεγονός ότι κατέχει τα δικαιώματα ψήφου και ως εκ τούτου η ΓΣ κατέληξε στο προφανές συμπέρασμα ότι η AEOLUS για δικούς της λόγους δεν επιθυμούσε να παρέχει πληρεξουσιότητα.

Κατόπιν αυτών, το Προεδρείο έθεσε το θέμα της συμμετοχής της GREENHILL INVESTMENTS σε ψηφοφορία ενώπιον της ΓΣ, η οποία σχεδόν ομόφωνα (101.536.712 ψήφοι επί συνόλου 119.935.205, δηλαδή ποσοστό 84,66%) αποφάσισε να μην επιτρέψει στην εταιρεία GREENHILL INVESTMENTS να λάβει μέρος στην ΓΣ και να ψηφίσει.

Τέλος, σημειώνεται από την εταιρία ότι ακόμα και αν η GREENHILL INVESTMENTS συμμετείχε στην ΓΣ και ασκούσε το δικαίωμα ψήφου για 54.815.876 μετοχές κατά τρόπο αντίθετο προς τη διαμορφωμένη πλειοψηφία, δεν θα μπορούσε να μεταβάλει τις τελικές αποφάσεις παρά μόνο σε 2 από τα 12 θέματα της ΓΣ.

The post Γιατί αποκλείστηκε η Greenhill από τη ΓΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ; appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πώληση Πρατηρίου στη Γλυφάδα

Next Article

Xριματιστήριο: Κέρδισε ξανά στις 910 μονάδες με “πρωταγωνιστή” την Alpha Bank

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συγκρατημένα ανοδικά κινήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το Χρηματιστήριο, με τη…