ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γιατί παίρνει παράταση το project του επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα

Share:

Παράταση 12 μηνών, ήτοι έως 1η Μαΐου 2022, χορηγήθηκε στην «Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού ΑΕ», για την υποβολή του φακέλου αίτησης έγκρισης ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια και δόθηκε έπειτα από σχετική αίτηση που υπέβαλε η εταιρεία.

Η απόφαση ελήφθη καθώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις όσον αφορά την χρηματοδότηση, ενώ αναγκαία είναι και η συναίνεση των ιδιοκτητών, οι οποίοι ελέγχουν το 55% της συνολικής έκτασης.

Πάντως την τελευταία περίοδο οι επενδυτές φέρονται να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για περιοχές όπως Οινόφυτα και Μαρκόπουλο, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα logistics.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός του πάρκου ξεπερνά σε πρώτη φάση τα 85 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβληθούν από ιδιώτες και τα υπόλοιπα 35 εκατ. ευρώ θα αναζητηθούν μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Το πρότζεκτ

H ανάπτυξη του ΕΠΕ Οινοφύτων έχει αναγνωρισθεί ως ενδεδειγμένη λύση καίριας σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή. Το ΕΠΕ Οινοφύτων, θα αποτελέσει έναν σύγχρονο Οργανωμένου Υποδοχέα Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, με σύγχρονα τεχνικά έργα υποδομής και δίκτυα (οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση ομβρίων/ακαθάρτων, Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, οδοφωτισμός, ευρυζωνικό δίκτυο, δίκτυο φυσικού αερίου κ.α.), όπου οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό σαφείς και περιοριστικούς όρους, κανόνες και διαδικασίες ελέγχου, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο:

  •  στη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση της βιομηχανικής περιοχής,
  •  στη περιβαλλοντική αναβάθμιση των Οινοφύτων,
  •  στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης,
  •  στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  •  στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται ή θα εγκατασταθούν εντός των ορίων του Πάρκου
  •  στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων (έλλειψη έργων υποδομής, βελτίωση της ποιότητας και της σχέσης κόστους οφέλους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις κ.α)
  •  στην βελτίωση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών των γειτονικών περιοχών λειτουργώντας ως μοντέλο ανάπτυξης για αντίστοιχες περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως ο Ασπρόπυργος και η Μάνδρα στην Αττική, αλλά και το Καλοχώρι και το Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη.

The post Γιατί παίρνει παράταση το project του επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Next Article

Πτώση μεταγωγικού αεροσκάφους έξω από τη Μόσχα – Νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συνετρίβη ένα μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ilyushin Il-112V, έξω από τη Μόσχα, κατά τη…