ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γκ. Μαγιορκίνης: Συρρικνώνεται σε παγκόσμια κλίμακα η μετάλλαξη Όμικρον (video)

Share:

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης σε παγκόσμια κλίμακα, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας σε όλο τον κόσμο σημειώθηκαν 418 εκατομμύρια μολύνσεις και 5,86 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ σε παγκόσμια βάση την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε μείωση κατά 21% των διαγνώσεων, με δύο εκατομμύρια διαγνώσεις ανά ημέρα και μείωση των θανάτων κατά 7%, με 10.000 θανάτους την ημέρα.

Ακολούθως τόνισε ότι στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα, η πανδημία συρρικνώθηκε κατά 20% στις διαγνώσεις την τελευταία εβδομάδα  (7,7 εκατομμύρια διαγνώσεις) και κατέγραψε 23.000 θανάτους.

Επισήμανε πως από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, μόνο οι επτά παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασης, εκ των οποίων επιδείνωση μεγαλύτερη του 30% παρατηρήθηκε στην Ισλανδία. Σε 19 χώρες παρατηρήθηκε βελτίωση πάνω από 30%.

Στην Ελλάδα είχαμε την τελευταία εβδομάδα σταθεροποίηση των διαγνώσεων και μείωση των θανάτων κατά 20%.

Ως προς τις ΜΕΘ δήλωσε πως υπήρξε σαφής βελτίωση  και αποσυμπίεση και μείωση κατά 7% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, ενώ μειώθηκαν οι νέες εισαγωγές και αυξήθηκαν τα εξιτήρια.

Επίσης από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα μας έχουν διατεθεί 108 εκατομμύρια συσκευές self test, τις χρησιμοποίησαν 7,8 εκατομμύρια πολίτες και καταγράφηκαν από επαγγελματίες της υγείας 540.000 θετικές ενδείξεις.

Φαίνεται πως όλα εξελίσσονται όλα σύμφωνα με το βασικό σενάριο και η επαναφορά στην κανονικότητα, αρχικά για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

 

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Παπαευαγγέλου: Αποσύζευξη του αριθμού των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών – Δεν είμαστε έτοιμοι για πλήρη άρση των μέτρων

Next Article

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό, τις μεταλλάξεις και το πρόγραμμα εμβολιασμών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο…