ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γόρδιος δεσμός η φορολόγηση των ασφαλιστηρίων

Share:

της Ελενας Ερμείδου, από Insuranceworld.gr

Είναι οι ασφαλιστικές, είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, και ο πελάτης. Και οι τρεις δεν ενδιαφέρονται να αυξήσουν τα εισοδήματα τους, δια την μείωσης της φορολόγησης.  Οι δύο πρώτοι θέλουν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, ενίοτε και αν προκύπτει από τις εμπορικές πολιτικές των ασφαλιστικών και τις προμήθειες τους, τα μπόνους παραγωγής. Ο πελάτης θέλει καλύψεις.

Με αφορμή τον αντίκτυπο που δημιουργεί ο κορωνοϊός, η αγορά βάζει και πάλι στο τραπέζι το θέμα του μέτρου της μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, υγεία / ζωής και περιουσίας εκτιμώντας ότι είναι ένα από τα μέτρα επανεκκίνησης ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και ένα μέτρο το οποίο παρέχει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία.

Ετσι, για παράδειγμα, με την μείωση του συντελεστή φορολόγησης, ο πολίτης θα έχει έναν επί πλέον λόγο να ασφαλίσει την υγεία του, την οικογένεια του, την περιουσία του.

Μεταξύ άλλων τα οφέλη που θα προκύψουν στην οικονομία σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο IW.gr κύκλοι της αγοράς θα είναι πολλαπλά.  Οι θέσεις εργασίας εργαζομένων σε ασφαλιστικές δεν θα κινδυνεύσουν, ενδεχομένως να υπάρξει και ζήτηση για νέες θέσεις, οι ασφαλιστικές θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, θα αυξηθούν οι προμήθειες για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες και όλα αυτά θα δώσουν στο κράτος νέα έσοδα από φορολόγηση.

Ομαδικά ασφαλιστήρια

Το ασφάλισμα που καταβάλλεται εφάπαξ ή με τη μορφή περιοδικής παροχής νοείται ως ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και υπόκειται σε αυτοτελή φορολογία.

Στην εφάπαξ παροχή το συνολικό ασφάλισμα φορολογείται κλιμακωτά με 10% για τις πρώτες 40.000 ευρώ και με 20% για το υπερβάλλον. Στις περιοδικές καταβολές εφαρμόζεται συντελεστής 15%. Σε περίπτωση πρόωρης εξαγοράς εφαρμόζεται συντελεστής 50% σε περίπτωση πρόωρης εξαγοράς από το δικαιούχο.

Ατομικά ασφαλιστήρια

Τα ατομικά ασφαλιστήρια ζωής προβλέπουν μία εγγυημένη απόδοση, συν μία πιθανή υπέρ-απόδοση. Η εγγυημένη απόδοση δεν φορολογείται ή υπέρ-απόδοση εκλαμβάνεται ως μέρισμα και φορολογείται με συντελεστή 15%

H εγγυημένη απόδοση δεν υπόκειται σε φορολογία εισοδήματος, η υπέρ-απόδοση νοείται ως μέρισμα και υπόκειται σε φόρο 15%.

The post Γόρδιος δεσμός η φορολόγηση των ασφαλιστηρίων appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιρειών στο ΧΑ

Next Article

O νέος CEO της Hertz θα πατήσει φρένο στη χρεοκοπία;

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διευθύνων σύμβουλος της Hertz Global Holdings Inc, τοποθετήθηκε σήμερα ο Paul Stone,…