ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Γρηγόρης Δημητριάδης CEO ΕΕΣΥΠ: Πως το Υπερταμείο μετατρέπεται σε Sovereign Wealth Fund

Share:

Το Υπερταμείο που για μεγάλο διάστημα και σε μία άλλη περίοδο, εισέπραττε κεφάλαια από δημόσια περιουσιακά στοιχεία τα οποία προορίζονταν να εξοφλούν το δημόσιο χρέος,  μετατρέπεται σε Sovereign Wealth Fund και  θα αποκτήσει περισσότερο επενδυτικό χαρακτήρα, ώστε να αυξήσει την περιουσία του.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ΕΕΣΥΠ, ο οποίος εξήγησε ότι η πορεία του Υπερταμείου κρίνεται τόσο από τα κέρδη, όσο και για τον κοινωνικό ρόλο του όπως μία δημόσια εταιρία.

Στα πλαίσια της σταδιακής μεταβολής του χαρακτήρα του το ΕΕΣΥΠ, διατηρεί συμμετοχή στη ΔΕΗ και μετά την αύξηση κεφαλαίου της Επιχείρησης, όπως έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την τρόϊκα και το επενδυτικό fund ΦΑΙΣΤΟΣ, θύμισε ο κ. Δημητριάδης, στη συζήτηση που είχε με το δημοσιογράφο Χρήστο N. Κώνστα, στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Θεσμικής Διαχείρισης.

Έχουμε βελτιώσεις από πέρυσι και η αλλαγή του Υπερταμείου σε Sovereign Wealth Fund θα επιτευχθεί με την υιοθέτηση πρακτικών αξιολόγησης ρίσκου και εισαγωγής με την πρόσληψη ειδικευμένου manager, είπε ο κ. Δημητριάδης.

  • Είπε ότι από τα έσοδα του Υπερταμείου, το ½ κατευθύνεται για την εξόφληση του χρέους, το ¼ επεναπενδύεται από το δημόσιο και το υπόλοιπο ¼ επανεπενδύεται από το ίδιο το Υπερταμείο.

Στην Ιρλανδία είπε ο κ. Δημητριάδης, το Sovereign Wealth Fund που υπήρχε από χρόνια βοήθησε με το χρέος. Δεν αποσόβησε την τρόικα, αλλά συμμετείχε ώστε να μειώσει το αρχικό χρέος.

Ο κ. Δημητριάδης αποκάλυψε ότι η Διώρυγα της Κορίνθου που παρέμενε κλειστή θα ανοίξει σε περίπου 10 μέρες και η παρέμβαση του Υπερταμείου είναι προς την κατεύθυνση τόσο να εξασφαλίσουν τις αμοιβές τους οι εργαζόμενοι, όσο και προς το να αλλάξει ο χαρακτήρας της Διώρυγας, ώστε πέραν των εισπράξεων από διελεύσεις να αναδειχθεί και σε τουριστικό προορισμό.

Επίσης είπε ότι το Υπερταμείο συμμετείχε και βοήθησε το δημόσιο με τις εταιρίες υδάτων να καταλήξει στην τιμολόγηση του νερού, αλλά και με την αναβάθμιση της εταιρίας.

H ΕΕΣΥΠ ελέγχει ή έχει συμμετοχές σε 18 εταιρίες μεταξύ των οποίων τα ΕΛΤΑ, τις αγορές και τις Αστικές Συγκοινωνίες, όπου παρεμβαίνει με κριτήρια ESG όπως και στη ΔΕΗ, για το περιβάλλον ή το δικαίωμα στην αστική κινητικότητα.

Στόχος του είναι να λειτουργούν όλες οι εταιρίες που συμμετέχει με κριτήρια εταιρικής διακυβέρνησης σαν εισηγμένες εταιρίες.

 

 

The post Γρηγόρης Δημητριάδης CEO ΕΕΣΥΠ: Πως το Υπερταμείο μετατρέπεται σε Sovereign Wealth Fund appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποτελέσματα της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της «TRASTOR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» έναντι ανταλλάγματος 1,25 Ευρώ τοις μετρητοίς ανά Μετοχή.

Next Article

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq (+1,6%) να κερδίζει…