ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η Moody’s αναβάθμισε ελληνικές τράπεζες

Share:
Σε Caa1 αναβάθμισε η Moody’s τις αξιολογήσεις των καταθέσεων της Εθνικής Tράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank.

H Mοοdy’s αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,25% και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των Πειραιώς και Παγκρήτιας σε Caa2 και της Attica Bank σε Caa3.

Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε επίσης τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις για τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου (counterparty risk assessments – CRA) της Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Αlpha Bank και της Eurobank σε B2 από Β3.

Το CRA της Attica Bank αναβαθμίστηκε σε B3 από Caa1, ενώ επιβεβαιώθηκε το CRA της Παγκρήτιας σε B3.

To outlook των αξιολογήσεων των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,25% και της Eurobank υποβαθμίστηκε σε σταθερό από θετικό, ενώ το outlook των αξιολογήσεων των Πειραιώς, Attica Bank και Παγκρήτιας αναβαθμίστηκε σε θετικό από σταθερό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Moody’s αναφέρει πως οι αλλαγές στις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών αντανακλούν τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και του λειτουργικού περιβάλλοντος.

Αντανακλούν επίσης τις προσδοκίες της Moody’s για περαιτέρω βελτίωση στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των τραπεζών μέσω της μείωσης των προβληματικών δανείων, της αύξησης των καταθέσεων και της σταδιακής ενίσχυσης της αδύναμης κερδοφορίας τους.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως η βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος σημαίνει ουσιαστικά ότι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των τραπεζών αντιστοιχούν σε ένα υψηλότερο επίπεδο αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε την Παρασκευή σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δυο βαθμίδες, σε Β1 από Β3, θέτοντας σταθερό outlook, από θετικό. Παράλληλα, ο οίκος αναβάθμισε και το «ταβάνι» αξιολογησης για τα ελληνικά ομόλογα σε Βaa1 από Βa2.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δεν βγαίνει ακόμη «λευκός καπνός» για τον νέο νόμο Κατσέλη

Next Article

Σε χαμηλό σχεδόν 13ετών το yield του ελληνικού 10ετούς

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε πυρήνα…