ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

HSBC: Ουδέτερη στάση για τις ελληνικές μετοχές, ευάλωτες οι τράπεζες – Στο 8,2% η ύφεση της Ελλάδας φέτος

Share:

Ουδέτερη στάση τηρεί η HSBC για τις ελληνικές μετοχές και το γ’ τρίμηνο του έτους (μετά την υποβάθμιση σε neutral από overweight που είχε προχωρήσει στα τέλη Απριλίου), σημειώνοντας πως ο πυρήνας της ελληνικής αγοράς, παραμένει ο ακόμη εύθραυστος ελληνικός τραπεζικός κλάδος.

Όπως επισημαίνει, απαιτείται βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού έτσι ώστε να απελευθερωθεί αξία στις ελληνικές τράπεζες και αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από την επέκταση της οικονομικής ανάκαμψης που σημειώθηκε την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, το σοκ του COVID-19 ώθησε την ελληνική οικονομία σε ύφεση, βάζοντας περαιτέρω εμπόδια στη βελτίωση της εικόνας των τραπεζών.

Στην επιφάνεια, όπως σημειώνει, οι τραπεζικές μετοχές φαίνονται φθηνές, με το P/E του 2020 να τοποθετείται στο 12,5 και τον δείκτη τιμής προς λογιστική αξία στο 0,2. Ωστόσο, δεδομένης της επιδείνωσης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας λόγω της κρίσης της πανδημίας, η ποιότητα του ενεργητικού και η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα επιδεινωθούν επίσης, τη στιγμή μάλιστα που ο κλάδος βρισκόταν προ–COVID-19 ακόμα σε ευάλωτη θέση. 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι επιχειρήσεις (44 ΚΑΔ) που δικαιούνται μείωση ενοικίου για Ιούλιο και Αύγουστο

Next Article

Κορκίδης: Πρόταση στα Επιμελητήρια για εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η ζήτηση από επιχειρήσεις για δάνεια ή χρήση πιστωτικών γραμμών…