ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η… ημέρα που “κατέρρευσε” το ίντερνετ

Share:

Όταν κολοσσοί της ενημέρωσης και του εμπορίου αποδείχτηκαν ευάλωτοι στην εποχή του διαδικτύου, τότε μιλάμε για μία μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Όπως η σημερινή.

Η 8η Ιουνίου του 2021 χαρακτηρίστηκε ως «η ημέρα που χάλασε το ίντερνετ», καθώς οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες (New York Times, Financial Times, Blomberg, CNN, Reddit, Twich, PayPal, Amazon, Guardian, «έπεσαν», ξαφνικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το #internetdown οφείλεται στη δράση χάκερς…

Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το blackout; Η απάντηση απλή. Η Fastly.

Αυτή η εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο παρέχει την τεχνολογία που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει, αλλά στην πραγματικότητα κρατά το ίντερνετ ζωντανό.

Αυτό που κάνει η Fastly είναι να βοηθά τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τα δημοφιλέστερα sites του κόσμου να εξυπηρετήσουν εκατομμύρια επισκέπτες ταυτόχρονα. Αντί να φιλοξενεί όλο το περιεχόμενο ενός site σε μία ομάδα από servers που βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία, η Fastly βάζει υποδομές του cloud σε δεκάδες τοποθεσίες, επιτρέποντας στους επισκέπτες να κάνουν download από έναν server που  βρίσκεται πιο κοντά σε αυτούς.

Όπως το Amazon Web Services και το Azure της Microsoft, η υπηρεσία της Fastly είναι σχεδιασμένη ώστε να αποτρέπει την κατάρρευση μιας ιστοσελίδας. Χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά μηχανήματα για τη φιλοξενία του ίδιου περιεχομένου, η Fastly κάνει πολύ δύσκολο στον οποιονδήποτε να «ρίξει» ένα από τα sites της.

Όμως φάνηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) η υπηρεσία της Fastly μπορεί να γίνει και η «κερκόπορτα» του ίντερνετ. Στις 12:58, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, δηλώνοντας «αυτή τη στιγμή ερευνούμε πιθανή επίδραση στις επιδόσεις των υπηρεσιών CDN μας» (από το «Content Delivery Network», όπως ονομάζεται η υπηρεσία της). Στη 1:44 ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα και το διορθώνει.

 

The post Η… ημέρα που “κατέρρευσε” το ίντερνετ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση συναλλαγών

Next Article

Χρηματιστήριο: Σε υψηλά 16 μηνών οδήγησαν οι δημοπρασίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο υψηλό ημέρας και με βελτιωμένες συναλλαγές το κλείσιμο του…