ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η Nova συμμετέχει στο ερευνητικό έργο 5G-SOLUTIONS της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Share:

Η Nova ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ερευνητικό πρόγραμμα 5G Solutions της ΕΕ (https://5gsolutionsproject.eu/) με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας που προσφέρεται μέσω δικτύων 5G. Η Nova συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά έργα σχετικά με τις δραστηριότητές της, σε συνεργασία με Ινστιτούτα και καινοτόμες εταιρείες, με σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της, αλλά και  ενισχύοντας παράλληλα την τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας. Αναπτύσσοντας τεχνογνωσία στην τεχνολογία 5G, η Nova διαμορφώνει μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις, εμπορικές εφαρμογές και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα.

Το έργο 5G-SOLUTIONS χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του HORIZON 2020, με στόχο τη δοκιμή και τεκμηρίωση των αυξημένων δυνατοτήτων του δικτύου 5G (όπως υψηλότερες ταχύτητες που επιτρέπουν την προβολή Ultra-High Definition περιεχομένου, υπηρεσίες εγγυημένης ποιότητας, αυξημένης χωρητικότητας δικτύου, virtualization και ευελιξία σε καθετοποιημένους τομείς της οικονομίας , όπως Εργοστάσια του Μέλλοντος, Έξυπνη Ενέργεια, Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνα Λιμάνια, Επικοινωνία και Ψυχαγωγία).

Το έργο υλοποιείται από 26 εταίρους: τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (TELECOM ITALIA, TELENOR και NOVA), τις βιομηχανίες (PROCTER & GAMBLE, ENEL, IBM, Glambia, IREN, YARA), παρόχους τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και λύσεων (ERICSSON, NOKIA, LIVE U και INTRACOM TELECOM),  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ARES2T, APP-ART, CYBERETHICSLAB, EBOS TECHNOLOGIES, INLECOM, IRIS, NUROGAMES, ORBIS) και ερευνητικούς οργανισμούς (CTTC, ONTNU, NTNU, Πανεπιστήμιο Πατρών, και το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ WATERFORD).

Στο πλαίσιο του έργου 5G-SOLUTIONS, η Nova πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμές 5G σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και την εταιρεία LIVE U. Οι δοκιμές απέδειξαν την αναβαθμισμένη ποιότητα των υπηρεσιών πολυμέσων μέσω δικτύων 5G.

Ο κ. Ιωάννης Μαρκόπουλος, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας της Nova, δήλωσε: «Η Nova έχει μακρά ιστορία καινοτομίας μέσω της συστηματικής συμμετοχής της τόσο σε ελληνικά, όσο και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Ανάμεσα στους σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος στους οποίους επενδύει η Nova συγκαταλέγονται η υλοποίηση καινοτόμων πλατφορμών για τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου, τα περιβάλλοντα ανταλλαγής μεγάλων δεδομένων τα οποία είναι συμβατά προς το GAIA-X, και η δημιουργία καινοτόμων επιχειρησιακών υπηρεσιών 5G. Η τεχνογνωσία που αποκτάται και οι λύσεις που υλοποιούνται μέσω των έργων αυτών συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων υπηρεσιών, καθιστώντας την εταιρεία καινοτόμα στην Ελληνική αγορά».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

O Ιβάν Σαββίδης έχει ρίξει 160 εκατ. ευρώ στην Τούμπα, αλλά προετοιμάζεται νέα ΑΜΚ

Next Article

ΥΕΘΑ: Τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
ΥΕΘΑ: Τα ποσοστά εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμειςckardampikis Mon, 20/12/2021 -…