ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΙΜF: Ένας ακόμα “μαραθώνιος” στον δρόμο προς την ανάπτυξη

Share:

Η κρίση του κορονοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο στη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, μεταξύ αυτών 20 δισεκ. δολάρια στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο του ΔΝΤ.

Το ταμείο εξακολουθεί να συνεργάζεται με χώρες-μέλη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεών της, σύμφωνα με τον Οκαμότο.

“ Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Μιλάμε για μία επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία θα απαιτήσει χρόνια και αρκετές χώρες, στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια,” πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

 

The post ΙΜF: Ένας ακόμα “μαραθώνιος” στον δρόμο προς την ανάπτυξη appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σε χαμηλά 4 μηνών οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Next Article

Πιέσεις της Γερμανικής Προεδρίας στο Ευρωκοινοβούλιο για το πακέτο των 1,8 τρισ. ευρώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μεγαλύτερη ταχύτητα και θέληση για συμβιβασμό ζητά από το Ευρωπαϊκό…