ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ηπια πτωτικά το Χρηματιστήριο – Διορθώνουν οι τράπεζες

Share:

Μικρές απώλειες εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές εμφανίζουν σημάδια κόπωσης, ενόσω διατηρούν το βλέμμα στο εξωτερικό, όπου οι γεωπολιτικές προκλήσεις παραμένουν επί τάπητος.   

Χθες το βράδυ, στο μεταξύ, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collateral (εγγυήσεις) έως ότου λήξει η περίοδος επανεπένδυσης από το έκτακτο πανδημικό πρόγραμμα ομολόγων PEPP, μια εξέλιξη η οποία εφόσον επιβεβαιωθεί θεωρείται άκρως θετική για τη χώρα. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση -0,39% στις 959 μονάδες έχοντας υψηλό στις 963,52 μονάδες και χαμηλό τις 958,46 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 9,5 εκατ. ευρώ, ο όγκος 4,8 εκατ. τεμάχια 

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ήπια πτωτικά, καθώς καταγράφει πτώση κατά 1,39% και οπισθοχωρεί στις 730,95 μονάδες, διορθώνοντας ελεγχόμενα μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών. 

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στη μετοχή της Alpha Bank, η οποία υποχωρεί κατά 1,6% και περιορίζεται στο τεχνικό σημείο του 1,4 ευρώ. Κατά 1,1% μειώνεται και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία διαπραγματεύεται στα 3,7 ευρώ. 

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Eurobank κινείται στο -0,5% και βρίσκεται στο 1,13 ευρώ, ενώ η μετοχή της Πειραιώς εμφανίζει μικρές απώλειες κατά 0,1% και κυμαίνεται κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1,6 ευρώ. Πιο αναλυτικά: 

  • Alpha Bank -1,58% 1,4025 ευρώ 
  • Eurobank -0,53% 1,134 ευρώ 
  • Εθνική Τράπεζα -1,09% 3,735 ευρώ 
  • Πειραιώς -0,13% 1,588 ευρώ 

Όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της Jumbo παρουσιάζει τις υψηλότερες απώλειες, καθώς υποχωρεί κατά 1,6% και βρίσκεται στα 13,6 ευρώ. Πτώση κατά τουλάχιστον 1% καταγράφουν και οι μετοχές των Lamda Development – Ελλάκτωρ. 

Από την άλλη πλευρά, μικρού εύρους στηρίγματα προσπαθούν να παράσχουν στον Γενικό Δείκτη οι μετοχές των Viohalco, EΛΒΑΛΧΛΑΚΟΡ και ΓΕΚ Τέρνα, οι οποίες εμφανίζουν κέρδη της τάξης του 0,5%. 

Συνολικά 33 μετοχές κινούνται ανοδικά, 37 μετοχές καταγράφουν πτώση, ενώ 16 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 70,7 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 100 εκατ. ευρώ σε σχέση με την Τετάρτη.  Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ – Αναφορές για ανταλλαγή πυρών

Next Article

Τράπεζα Πειραιώς: Αποχώρησε η Ελένη Βρεττού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με…