ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ήρθε το μήνυμα από τις Βρυξέλλες. Εγκρίνεται η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλάζει ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Share:

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), αφού παρέλαβε και επεξεργάστηκε όλα τα ερωτηματολόγια που έστειλε στους ανταγωνιστές της Εθνικής Ασφαλιστικής, αποφάσισε να εγκρίνει την πώληση της, στο CVC Capital Partners (όπως από καιρό είχε αποκαλύψει το “B“).

  • Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πακέτο προληπτικών μέτρων προστασίας του ανταγωνισμού (ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας) που συστήνει η DG Comp ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων σε ιδιωτικούς φορείς.

Το CVC Capital Partners, με την απόκτηση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα γίνει εκτός από πάροχος υπηρεσιών υγείας (σ.σ. μέσω της Hellenic Health που έχει το Metropolitan, το «Υγεία», το «Μητέρα», το «Λητώ» κ.ά.) και πάροχος ασφαλιστικών προϊόντων υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, το CVC ετοιμάζει ήδη το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Ασφαλιστικής με συμμετοχή του ίδιου του Alex Fotakidis στο νέο Δ.Σ. ενώ πολύ πιθανή θεωρείται η έλευση εξ αλλοδαπής ενός έμπειρου στελέχους από την διεθνή ασφαλιστική αγορά που θα αναλάβει την προεδρία του Δ.Σ.
  • Ο σημερινός Δνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς, θα παραμείνει –σύμφωνα με πληροφορίες- στη θέση του, για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο σχήμα, μια διαδικασία που αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.
Χθες ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου 116 στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής με ανώτατο ποσό αποζημίωσης τις 150.000 ευρώ, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

 

The post Ήρθε το μήνυμα από τις Βρυξέλλες. Εγκρίνεται η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλάζει ο Πρόεδρος Δ.Σ. appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οι μεγάλες προοπτικές της “Γαλάζιας” Oικονομίας για την Ελλάδα

Next Article

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε αποχώρηση στρατευμάτων που έκαναν άσκηση στην Κριμαία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο…