ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ιστορικό υψηλό για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, αλλά και κόπωση του δείκτη αισιοδοξίας

Share:

Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε τον Ιούλιο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Κομισιόν, αλλά η πτώση του δείκτη αισιοδοξίας μεταξύ των καταναλωτών και ο βραδύτερος ρυθμός αύξησης, μπορεί να σηματοδοτούν ότι η κορύφωση πλησιάζει γρήγορα.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το καταναλωτικό κλίμα στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο στις 119 μονάδες τον Ιούλιο, σε επίπεδο-ρεκόρ από το 1985 που άρχισαν να συγκεντρώνονται τα στοιχεία, από τις 117,9 μονάδες τον Ιούνιο, το οποίο ήταν ήδη υψηλό 21 ετών.

Επίσης, καθώς η θετική επίπτωση από το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων άρχισε να εξασθενεί και οι φόβοι αυξάνονται για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο δείκτης για το κλίμα ενισχύθηκε με βραδύτερο ρυθμό.

«Σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, η τελευταία βελτίωση ήταν πολύ ασθενέστερη, υποδηλώνοντας ότι ο δείκτης οδηγείται στην κορύφωσή του», ανέφερε η Κομισιόν.

Στον τομέα των υπηρεσιών ο οποίος επλήγη περισσότερο από την πανδημία, η εμπιστοσύνη επίσης σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.

Ωστόσο η άνοδος συνολικά περιορίστηκε από την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, μετά από ράλι πέντε μηνών, κυρίως εξαιτίας της χειρότερης εκτίμησης των νοικοκυριών για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση και τα σχέδια για μεγάλες αγορές.

The post Ιστορικό υψηλό για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, αλλά και κόπωση του δείκτη αισιοδοξίας appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τραπεζικές στηρίξεις βρίσκει το Χρηματιστήριο

Next Article

To «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συνολικά εισοδήματα 18.598,19 ευρώ και 276.910,38 ευρώ από μερίσματα και…