ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

O Ιβάν Σαββίδης έχει ρίξει 160 εκατ. ευρώ στην Τούμπα, αλλά προετοιμάζεται νέα ΑΜΚ

Share:

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5.000.000 ευρώ προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά τη σημερινή (20/12) Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του γηπέδου της Τούμπας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του «Δικεφάλου», Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος ανέλαβε την ενημέρωση και τη διενέργεια της όλης διαδικασίας, η νέα ΑΜΚ κρίθηκε αναγκαία για να είναι εντάξει η εταιρεία σε θέματα ισολογισμού.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα γίνει με καταβολή μετρητών και καταθέσεις, την έκδοση νέων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Η νέα ΑΜΚ αφορά τις ανάγκες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και βάσει νόμου θα καλυφθεί σε δύο μήνες (μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου), με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για την κάλυψή της.

Μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, έχει βάλει ένα ποσό που αγγίζει τα 160 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 159.024.000 ευρώ), χωρίς να υπολογίζεται η νέα ΑΜΚ.

Το μετοχικό κεφάλαιο και τα έσοδα

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στα 121.257.458 ευρώ (το 84,93% των μετοχών έχει ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, με το 80,60% να ανήκει στην Dimera και το υπόλοιπο 4% σε φυσικά πρόσωπα και μη του ομίλου), και η αξία μετοχής, από το… μηδέν που ήταν πριν από εννιά χρόνια όταν ανέλαβε την ομάδα ο κ. Σαββίδης, έφτασε σήμερα να είναι στα 6 λεπτά. «Σήμερα, τα κεφάλαια της εταιρείας έχουν αξία 24.7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό, που δείχνει ότι η εταιρεία δεν έχει τόσο μεγάλες ανάγκες», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Όσον αφορά την υποβολή των χρηματοοικονομικών καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/7/2020 μέχρι τις 30/6/2021, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέγραψε αυξημένα έσοδα και τις λιγότερες ζημιές. Σε αυτό το διάστημα οι Θεσσαλονικείς κατέγραψαν αυξημένα έσοδα ύψους 38.943.000, ενώ οι ζημιές ανέρχονται στα 3.744.000 και επρόκειτο για το έτος με τις λιγότερες απώλειες παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον αποφάσεις Τακτικής Συνέλευσης

Παράλληλα, κατά τη σημερινή (20/12) Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίστηκε να μην προστεθεί νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο παρότι η εκλογή συμπληρωματικού μέλους βρέθηκε στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.

Το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ Δημήτρης Πανοζάχος.

The post O Ιβάν Σαββίδης έχει ρίξει 160 εκατ. ευρώ στην Τούμπα, αλλά προετοιμάζεται νέα ΑΜΚ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οικολογικές & Σύγχρονες Νέες Κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς

Next Article

Η Nova συμμετέχει στο ερευνητικό έργο 5G-SOLUTIONS της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Nova ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ερευνητικό πρόγραμμα 5G…