ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κ.Συρίγος στο Πρώτο: Εξωστρέφεια προς τη γνώση το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (audio)

Share:

Ως «εξωστρέφεια προς τη γνώση, προς το εξωτερικό και τις πηγές της ιατρικής γνώσης που κατά κύριο λόγο παράγεται στη Βόρεια Αμερική και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης», χαρακτήρισε ο καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας, Κωνσταντίνος Συρίγος, το πρώτο Αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα λειτουργήσει από το 2022.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά», με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, είπε ότι οι γνώσεις αυτές – με όχημα την εκπαίδευση – θα μεταφερθούν στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα δίδακτρα στις 13.000 ευρώ ανά φοιτητή.


Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η Ιατρική Σχολή έφτιαξε ένα πρόγραμμα πανομοιότυπο με το ελληνικό, αλλά θα διδάσκεται στα αγγλικά. Απευθύνεται σε αλλοδαπούς μαθητές που δεν είναι Έλληνες υπήκοοι. Η επιλογή θα γίνεται με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου, σε συνδυασμό με ένα σύστημα προφορικής και γραπτής αξιολόγησης. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν είναι ακριβώς το ίδιο με το αντίστοιχο ελληνικό και θα έχει διάρκεια 12 εξαμήνων.

Όπως είπε, έχει ήδη εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς σε ΗΠΑ και Γερμανία, καθώς η Ιατρική σχολή είναι μεταξύ των 150 καλύτερων του κόσμου, και με ανταγωνιστικά δίδακτρα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι φοιτητές που θα μπουν στο αγγλόφωνο πρόγραμμα δεν δρουν ανταγωνιστικά, και δεν πρόκειται να πάρουν τις θέσεις των παιδιών που εισέρχονται στην Ιατρική σχολή μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων.

 

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Για μία δυναμική περιφερειακή ανάκαμψη | Άρθρο του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου

Next Article

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών κι εργαζομένων σε γηροκομεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε ό,τι αφορά στο ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid σημείωσε ότι…