ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τι καινούργιο φέρνει η Lamda Hellix στην Κρήτη  

Share:

του Γιάννη Λεοντάρη

Έτοιμο μέχρι το 2025 θα είναι το νέο data center της Lamda Hellix στην Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας επένδυσης της εταιρείας.

H νέα επένδυση της Lamda Hellix, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιχειρηματικών κινήσεων στρατηγικής σημασίας που τρέχει η εταιρία τον τελευταίο χρόνο για τη δημιουργία μιας νέας εποχής ασφαλών και διασυνδεδεμένων data communities σε μεγάλα hubs σε όλο τον κόσμο.

Το νέο αυτό data center (το πρώτο carrier-neutral data center στην περιοχή, δηλάδή το πρώτο data center που είναι «τεχνολογικά ουδέτερο» και για το λόγο αυτό είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το ίδιο καλά όλες τις τεχνολογικές λύσεις) αναμένεται να χρησιμεύσει ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια και συμπληρώνοντας την συνεχόμενα αυξανόμενη παρουσία της στην Αθήνα, η οποία διαθέτει δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη.

Ως κόμβος για την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων, αυτές οι επενδύσεις αναμένεται να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία.

  • Σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία συμβούλων IDG, για κάθε 1 ευρώ αρχικής επένδυσης της Lamda Hellix στην Ελλάδα, η συνολική προστιθέμενη αξία ξεπερνά τα 8,23 ευρώ.

Το νέο data center θα είναι η πρώτη σχετική εγκατάσταση του νησιού και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου IT, με την πρώτη φάση να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Lamda Hellix η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά  στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ηρακλείου, των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας.

Το «Heraklion-1» αναμένεται επίσης να επιτρέψει τη σημαντική επέκταση του PlatformDIGITAL, της παγκόσμιας πλατφόρμας data center της Digital Realty (μητρικής της Lamda Hellix), και να συμβάλει στην τοπική οικονομία μέσω της αναμενόμενης δημιουργίας εκατοντάδων τοπικών θέσεων εργασίας.

Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix

Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος,

  • «τον Δεκεμβρίου πρόκειται να κατατεθεί και ο φάκελος προς το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου η νέα επένδυση Heraklion-1 να ενταχθεί  στις «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας».

Σημείωσε ακόμα ότι

  • «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε επενδύσεις άνω των 20MW φορτίου IT τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κρήτη. Υπολογίζουμε ότι οι επενδύσεις μας θα έχουν συνολική προστιθέμενη οικονομική αξία (EVA) άνω των 2 δισ. ευρώ, ενώ θα διπλασιάσουμε το προσωπικό μας μέσα στα επόμενα 3 χρόνια»

 

The post Τι καινούργιο φέρνει η Lamda Hellix στην Κρήτη   appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

21 ελληνικές εταιρείες στην έκθεση φιλοξενίας Equiphotel Paris

Next Article

EUROINS ΕΛΛΑΔΟΣ-MONDIAL ASSISTANCE: Συνεργασία στο χώρο της οδικής βοήθειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Euroins Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις της με…