ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Καρδίτσα: Μπουρίνι έφερε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες

Share:

Μεγάλη καταστροφή σε καλλιέργειες καθώς και σοβαρές ζημιές σε σπίτια και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης προκάλεσε  μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Καταστροφές καλλιεργειών

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, μετά τους δήμους Παλαμά και Σοφάδων και ο δήμος Καρδίτσας μετρά τεράστιες ζημιές, με τον δήμαρχο Β. Τσιάκο ν’ αναφέρει ότι οι καταστροφές των καλλιεργειών στα χωριά Παλιούρι, Καλλιφώνι, Ζαΐμι, Πτελοπούλα, Μέλισσα, Πρόδρομος, Μυρίνη και Μακρυχώρι είναι ολικές.

Παράλληλα, στις προαναφερόμενες κοινότητες έχουν σημειωθεί πάρα πολλές πτώσεις δέντρων και στύλων ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές ν’ αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης καθώς είναι δύσκολη η άμεση αποκατάστασή τους παρά τις προσπάθειες των τεχνικών.

 

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκε ότι «μετά την εκδήλωση σύντομης έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης συνοδεία πολύ ισχυρών τοπικών ανέμων στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, έλαβε 80 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

 

Κατεστραμμένες από το χαλάζι είναι όλες οι καλλιέργειες στο Μακρυχώρι και οι παραγωγοί της περιοχής, όπως και άλλων στον νομό Καρδίτσας, βρίσκονται σε απόγνωση.

Σκέτο χώμα…

Οπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Αργυρόπουλος, τα 13.000 στρέμματα που καλλιεργούνται στο Μακρυχώρι έμειναν σκέτο χώμα. Πρόκειται κυρίως για καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και τριφυλλιού.

Ο κ. Αργυρόπουλος είπε ότι επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα και συγκεκριμένα με τον διευθυντή κ. Παπαναστασίου και αναμένονται κλιμάκια για να κάνουν αυτοψία, προσθέτοντας ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μυρίνη, όπως και ο Πρόδρομος.

Πέραν των καλλιεργειών, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε μαντριά απ’ όπου έφυγαν στέγες, έπεσαν δέντρα, ενώ η τοπική κοινότητα. Μακρυχωρίου δεν έχει ρεύμα.

Πηγή: KarditsaLive.NetΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

A-quant: “Σημείο καμπής η προηγούμενη εβδομάδα για τις αγορές;”

Next Article

Μείωσαν δραστικά το κόστος οι τράπεζες με εθελούσιες – κλείσιμο καταστημάτων

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μείωσαν δραστικά το κόστος οι τράπεζες με εθελούσιες - κλείσιμο…