ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν δύο εκ των τριών γυναικών στη δίκη Φιλιππίδη

Share:

Ομόφωνα οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισαν οι δύο πρώτες από τις τρεις καταγγέλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών στη δίκη με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην κρίση των τριών δικαστών μέτρησε το γεγονός ότι το περιεχόμενο των καταθέσεων που αφορούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας θα πρέπει να δοθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς αφορούν αυστηρά θέματα ιδιωτικού βίου.

Και όπως ανακοίνωσε από έδρας η πρόεδρος του δικαστηρίου η κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την αναζήτηση της αλήθειας με λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι η υπόλοιπη διαδικασία θα γίνει κανονικά με πλήρη πρόσβαση στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα της απόρριψης του αιτήματος για την εξέταση των δύο δεδομένων ως θυμάτων είχε ταχθεί στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Από τη μια υπάρχει η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιότητας και από την άλλη η επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένη κάμψη της αρχής της δημοσιότητας. Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλως ή κακώς ότι οι καταγγελίες και των δύο παθουσών έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως κατά την κρίση μου δεν θα υποβληθούν σε περαιτέρω θυματοποίηση. Ούτως η άλλως όπως και να γίνει η δίκη θα συνεχίσει να υπάρχει δημοσιότητα. Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση. Να απορριφθεί το αίτημα» επισήμανε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός αιτιολογώντας την απορριπτική πρόταση της.

«Δεν είναι μόνο οι καταθέσεις και η διαδρομή της δικογραφίας. Έχουμε αναμόχλευση συμβάντων. Μιλάμε για έγκλημα σεξουαλικής βίας και πρέπει να προστατεύει ο ιδιωτικός και οικογενειακός βίος των κατγγελουσών. Καμία αμεροληψία της δίκης δεν παραβιάζεται αν καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών τα δύο θύματα». Αντέταξε η πολιτική αγωγή εμμένοντας στο αρχικό αίτημα τους οι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας κ.κ. Μιντζιάς και Βαγγόπουλος.

Από την πλευρά του η υπεράσπιση του κατηγορούμενου συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει η δίκη δημόσια και να διαπιστώσει η κοινή γνώμη αν ο Φιλιππίδης είναι ή όχι το τέρας, όπως τον λέει μια από τις καταγγέλλουσες.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια αναφορές για αυτή τη δίκη. Το λαϊκό δικαστήριο και η κοινή γνώμη τον έχει κρίνει ένοχο. Η δημοσιότητα θα σώσει απαντήσεις και προ το συμφέρον του κατηγορούμενου. Φοβούνται ότι με τις απαντήσεις τους θα δημιουργηθούν έντονες αμφιβολίες για όσα έχουν καταθέσει.

Η δικογραφία είναι φέιγ βολάν στο ίντερνετ… Ο Φιλιππίδης θέλει να υπάρχει δημοσιότητα γιατί είναι πτυχή της δίκαιης δίκης. Αφήστε ανοιχτή την πόρτα του δικαστηρίου, είπαν χαρακτηριστικά στην τελευταία τοποθέτηση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του ηθοποιού .Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ρωσία: Ενισχύεται το ρούβλι, οι μετοχές σε πτώση

Next Article

Συνάντηση Ανδρουλάκη με Αντόνιο Κόστα: Η Σοσιαλδημοκρατία εγγυάται πολιτικές αλληλεγγύης στην Ευρώπη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συνάντηση δύο ωρών είχαν ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και ο…