ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΚΙΝΑΛ: Δηλώσεις Παπανδρέου, Χρηστίδη, Γερουλάνου

Share:

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία για την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου.

Γ. Παπανδρέου: Αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης για να σπάσει ο διπολισμός του συντηρητισμού

Επίσκεψη στην ανατολική Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την επίσκεψή του με στάση στα Μάλια -που παραδοσιακά ήταν η πρώτη στάση και του Ανδρέα Παπανδρέου- όπου αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ενώ  θα πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτό που επιχειρείται είναι ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα πορεία «για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, για να σπάσει αυτός ο διπολισμός της αδράνειας, του συντηρητισμού, για να μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δυναμική και ισχυρή, που θα εκφράζει τον ελληνικό λαό, θα εκφράζει τον ελληνισμό και θα δώσει πάλι προοπτική, χαρά και βιώσιμη ανάπτυξη στην πατρίδα μας».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, από την οποία αντλεί, όπως είπε, δύναμη, σημειώνοντας ότι το στοίχημα που έχει τεθεί είναι «ξανά η παράταξη να εκφράσει τον πόθο του ελληνικού λαού για πρόοδο, δημοκρατία, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ισότητα».

 

Π. Γερουλάνος: Προτεραιότητα η επανασύνδεση του κόμματος με τα κοινωνικά στρώματα που έχασαν την πολιτική τους εκπροσώπηση

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιοι Γερουλάνος και Κεγκλέρογλου - ΤΑ ΝΕΑ

“Προτεραιότητα είναι η επανασύνδεση του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, τον κόσμο της αγροτιάς, της μικρομεσαίας επιχείρησης, της ευέλικτης εργασίας, της νέας δημιουργίας, των επιστημών και του πολιτισμού. Των κοινωνικών, δηλαδή, στρωμάτων που έχασαν την πολιτική τους εκπροσώπηση όταν τα Δυτικά προοδευτικά κόμματα έγιναν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ” τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”.

Αναφορικά με το αν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων και κυβερνητικών συνεργασιών και προς ποια κατεύθυνση;” είπε, χρησιμοποιώντας τους στίχους του Leonard Cohen “First we take Manhattan, then we take Berlin” ότι “πρώτα θα κυριαρχήσουμε πολιτικά επί του ΣΥΡΙΖΑ με μια σύγχρονη και προοδευτική πρόταση αντιπολίτευσης και μετά επί της ΝΔ με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα”.

“Η υποψηφιότητα μου θέτει ως προτεραιότητα την αποσυγκέντρωση της εξουσίας” τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος προσθέτοντας ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε ένα νομοσχέδιο, που με θράσος ονόμασε “επιτελικό κράτος”, που συγκεντρώνει όλη την εξουσία από τα υπουργεία στο Μαξίμου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί καν να αποσυγκεντρώσει την εξουσία στο ίδιο του το κόμμα”.

Ως προς την επαναφορά του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, πρώτο, την σημασία του ανοίγματος του κόμματος “στους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν” και της “ενεργοποίησης αδρανών στελεχών που έχουν ακόμα να προσφέρουν” αντιτάχθηκε σε οποιασδήποτε προσπάθεια “πλαστής επίσπευσης” αυτής της διαδικασίας γιατί “οδηγεί σε σύγχυση του εκλογικού σώματος” και πρόσθεσε “υπερασπίστηκα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και θα αντισταθώ στην επιστροφή τους χωρίς την πολιτική δουλειά που οφείλουμε να κάνουμε”.

Τέλος, ο Π. Γερουλάνος κατέθεσε τους εξής άξονες αναφορικά με το σχέδιό του για τη χώρα και τις προτεραιότητες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια: “Πρώτον, η οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική υπεροχή της χώρας ώστε να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Δεύτερον, η διεύρυνση της παραγωγικής της βάσης και η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων μέσα από την αποσυγκέντρωση της εξουσίας και την δίκαιη κατανομή του πλούτου. Τρίτον, η καταπολέμηση της φτώχειας με σύγχρονες κοινωνικές δομές και ριζοσπαστικές πολιτικές όπως το καθολικό βασικό εισόδημα. Τέταρτον, η δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και το περιουσιολόγιο. Πέμπτον, κάθε μέτρο για δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους απονομής δικαιοσύνης. Έκτον, ένα σύστημα παιδείας που διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της και προσφέρει επιλογές δια βίου. Έβδομο, ένα δημόσιο σύστημα υγείας όπου οι υποδομές είναι αντίστοιχες της ποιότητας του ιατρικού του προσωπικού και λειτουργεί πλουτοπαραγωγικά εξάγοντας υπηρεσίες. Και τέλος η πορεία προς την ενεργειακή αυτονομία της χώρας με τελικό στόχο την ατομική παραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος”.

 

Π. Χρηστίδης: Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται στους καθημερινούς ανθρώπους 

ΚΙΝΑΛ – Υποψήφιος και ο Παύλος Χρηστίδης – Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου - ΤΑ ΝΕΑ

“Πιστεύω στην πολιτική που αλλάζει την ζωή μας. Πιστεύω στους πολίτες που αφήνουν στην άκρη τα δευτερεύοντα και παλεύουν για τον διπλανό τους, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα. Αυτό έμαθα δίπλα στη Φώφη Γεννηματά.Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται, σε όλους εκείνους, τους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς, που έχουν όνειρα και ελπίζουν σε κάτι νέο και διαφορετικό. Με αυτούς στην πρώτη γραμμή μπορούμε να δώσουμε προοπτική πρωταγωνιστή στην παράταξή μας” τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

“Αυτό που φέρνει η υποψηφιότητα μου είναι η ανανέωση με περιεχόμενο, αξίες και ηθική, η διεύρυνση της βάσης του Κινήματος με εκείνους, που νιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους ακούν και οι κοκορομαχίες γίνονται “για τα μάτια του κόσμου”. Είμαι εδώ για να δώσω φωνή στη νέα γενιά, που αντιμετωπίζει ανισότητες, και θέλει να συγκρουστεί με την αδικία” είπε, αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας σημειώνοντας στη συνέχεια ότι:

“Αν εκλεγώ αλλάζει, για την ακρίβεια, μικραίνει, η απόσταση ανάμεσα στη βάση του κόμματος, που νοιάζεται για τον τόπο και ταυτόχρονα παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες των κρίσεων. Οι αρχές τις σοσιαλδημοκρατίας που αναγεννιούνται στην Ευρώπη, δεν αναγεννιούνται σε όμορφα γραφεία με αναμμένα ηλεκτρικά τζάκια. Αναγεννιούνται στο δρόμο από τους ανθρώπους που νιώθουν στάσιμοι και περιορισμένοι. Από τους ανθρώπους που παρόλο που σπούδασαν δεν βρίσκουν να δουλέψουν στις σπουδές τους. Έχω άλλη οπτική γωνία στα προβλήματα: δίπλα, όχι από πάνω. είναι προβλήματα δικά μας, του διπλανού μας, της κοινωνίας μας . Και μαζί θα βρούμε τις λύσεις. Με διαβούλευση, σχέδιο, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα”.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων και κυβερνητικών συνεργασιών και προς ποια κατεύθυνση”, ο Π. Χρηστίδης απάντησε ότι. “η αυτονομία που πετύχαμε είναι απαράβατη παρακαταθήκη για εμένα. Όχι ως τελικός στόχος, αλλά ως απαραίτητος σταθμός, πριν τον τελικό προορισμό που λέγεται νίκη. Πιστεύω ότι η παράταξη μας έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να την αναδείξουν ως πρωταγωνιστική δύναμη της νέας εποχής. Κάθε συζήτηση ετεροπροσδιορισμού είναι προσβλητική για την ιστορία και το μέλλον της παράταξης μας”.

Ως προς την επαναφορά του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, παρέπεμψε μεν στο συνέδριο του Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι “το ΠΑΣΟΚ είναι η ψυχή μας, είναι οι άνθρωποι του, οι αξίες του, το έργο του. Δεν φύγαμε ποτέ από αυτό για να χρειαστεί να επανέλθουμε”.

Πρόσθεσε ότι με την “γενναία προσπάθειά της” η Φώφη Γεννηματά “αποκατέστησε την τιμή και την αξία του ΠΑΣΟΚ στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας” και ανέφερε ότι “επομένως, το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο, στο πώς θα κάνουμε ξανά Κίνημα το κόμμα μας”.

Ως προς το σχέδιό του για τη χώρα και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της είπε: “Πιστεύω στη διαρκή εγρήγορση για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων, με ενεργητική παρουσία στα διεθνή fora. Πιστεύω σε ένα κράτος που δίνει ευκαιρίες στους πολίτες, κάνοντας την ψηφιοποίηση συστατικό της ζωής του, ενώ, ταυτόχρονα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άμεσα όλες τις κρίσεις που ήρθαν ή θα έρθουν”.

“Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί, για παράδειγμα, μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Για την ακρίβεια είναι σημαντική ευκαιρία να αντιστρέψουμε την άδικη πυραμίδα που δείχνει ότι το 90% των Ελλήνων ζουν με ποσά ως 2000 ευρώ, και μόλις το 10% με περισσότερα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε, λοιπόν, την Ελλάδα των ισχυρών θεσμών. Γιατί οικονομική ευημερία, η πράσινη ηθική και ο ισχυρός ψηφιακός μετασχηματισμός πάνε μαζί” κατέληξε στη συνέντευξή του ο Π. Χρηστίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δημοπρασία με… αυτοκίνητα από 300 ευρώ και δίκυκλα από 100 ευρώ

Next Article

O ΟΗΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ιράκ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
O ΟΗΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ιράκvdounis…