ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης καρκίνου απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «ΣυνεχίΖΩ»

Share:
Κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης καρκίνου απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «ΣυνεχίΖΩ»

Κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης μέσω εξετάσεων για τις πιο συχνές μορφές καρκίνου με σκοπό τον έλεγχο του καρκίνου στο Νομό Έβρου, απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ».
Πρόκειται για μια μοναδική και πρωτοποριακή δομή στον Ελλαδικό χώρο από Σύλλογο ασθενών με καρκίνο η οποία θα εξυπηρετεί από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Δίκαια και την Σαμοθράκη.

Η κινητή μονάδα αποτελείται από ένα εννιαθέσιο βαν με υπερσύγχρονο εξοπλισμό γυναικολογική καρέκλα και ιατρικό αναλώσιμο υλικό ,ενώ διαθέτει σύστημα με ηλεκτροκίνητη ράμπα για μετακίνηση αμαξιδίου , φορητό υπέρηχο για την ευκολότερη πρόσβαση στο γυναικολόγο του γυναικείου πληθυσμού των απομακρυσμένων περιοχών του Ν. Εβρου .Επίσης θα γίνονται δωρεάν λήψεις test pap και υπερηχογραφικός έλεγχος με τρείς διαφορετικές κεφαλές, με δυνατότητα να πραγματοποιείται κολπικός, κοιλιακός και μαστογραφικός έλεγχος.

Η κινητή μονάδα αποκτήθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινότητες στην διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014 – 2020.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Εβρου Αναστασία Σπυρίδου η Κινητή μονάδα θα καλύψει ανάγκες όπως πληροφόρηση για ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση του πληθυσμού σε θέματα καρκίνου, την μεγάλη έκταση που έχει ο νομός ,την οικονομική αδυναμία του συλλόγου για τόσο μεγάλες καμπάνιες, την δυσχερή πρόσβαση του γυναικείου πληθυσμού σε γυναικολογικά ιατρεία ,αλλά και τις ιδιαιτερότητες στην σύσταση του πληθυσμού.

Το διασυνοριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δράσεις, όπως εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας, (ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές ,γυμναστές) με σκοπό να ενημερωθούν αναλυτικά για την δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Εβρου «Συνεχίζω» να πάρουν γνώσεις από ειδικούς εκπαιδευτές για το πως αισθάνονται και το τι χρειάζονται οι ασθενείς οι περιθάλποντες και οι φροντιστές τους. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης σωματικής και ψυχικής υγείας για έναν μήνα στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, καθώς και σεμινάριο (21,22,Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη) εκπαίδευσης ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στην εξιδεικευμένη διαχείριση υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Εβρου που δημιουργήθηκε το 2007 σήμερα αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη ενώ στόχος του είναι να καλύψει και να ανακουφίσει τις πολλαπλές ανάγκες του ασθενή με καρκίνο ,αλλά και του περιβάλλοντος του.

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ιωάννινα: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Βρετανού τουρίστα

Next Article

«Η δική μας νύχτα» – Αφιέρωμα στον Λεό Καράξ από την ΕΡΤ2

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Λεό Καράξ, η ΕΡΤ2 μεταδίδει…