ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. την Τετάρτη 15/9

Share:

Στις 18:30 στα Προπύλαια στην Αθήνα και με αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις, κινητοποιούνται Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. «για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας», όπως αναφέρουν.

Στην κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι: «Τα Δ.Σ. των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) στην έναρξη μιας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης σχολικής χρονιάς τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους, εκφράζουν την αγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και χωρίς προετοιμασία που θα διασφαλίζει την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών και το να παραμείνουν ανοιχτά.

Το αίτημα για την προσπάθεια εξεύρεσης των χώρων εκείνων που θα διευκόλυναν τη λειτουργία μη πολυπληθών τμημάτων ώστε να διασφαλιστεί η θεμελιώδης συνθήκη της ύπαρξης των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες απαντάται για μια ακόμη χρονιά αρνητικά».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βραζιλία: Επτά νεκροί σε συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους

Next Article

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι μολύνσεις σε παιδιά – 805 ανήλικοι στα 2.919 νέα κρούσματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
To 27,6% είναι ανήλικοι από μηδέν έως 17 ετών σύμφωνα…