ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -EGIS ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΓΝΑΤΙΑ οδό…

Share:

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να ζητήσει ΜΙΑ μόνο βελτιωτική προσφορά, για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και τριών καθέτων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών.

  • Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ μεταφράζεται ως επιλογή μίας από τις δύο κοινοπραξίες, γιατί προφανώς η διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών ήταν μεγαλύτερη από 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – EGIS Projects εκλήθη από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ , να βελτιώσει περαιτέρω την προσφορά της παρά το γεγονός ότι -κατά τα φαινόμενα- είναι τουλάχιστον κατά 15% υψηλότερη από την προσφορά της κοινοπραξίας VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναιος – Άβαξ.

  • Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS Projects, κατά τις ίδιες πληροφορίες ξεπερνά το 1,2 δισ Ευρώ.

Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού (μήκους 658 χιλιομέτρων) και των τριών καθέτων οδικών αξόνων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

The post Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -EGIS ένα βήμα πιο κοντά στην ΕΓΝΑΤΙΑ οδό… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Next Article

Paperpack: Στα χέρια της Orlando το 100% των μετοχών

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στην ολοκλήρωση του δικαιώματος εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της…