ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κομοτηνή: 24-6-2019 Ειδήσεις

Share:
Κομοτηνή: 24-6-2019 Ειδήσεις

ΥπΕξ
Για τη Συνθήκη της Λωζάνης καλεί την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Να σταματήσει την αναπαραγωγή απαράδεκτων δηλώσεων και να μην… κάνει μαθήματα στην Ελλάδα για τη Συνθήκη της Λωζάνης καλεί την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που απάντησε στις νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χακίμ Ακσόι.

«Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, από την Τουρκία», τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς. «Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, όπως την ορίζει σαφώς η Συνθήκη της Λωζάννης αλλά επιμένει να αγνοεί η Τουρκία, απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας που κατοχυρώνει το Σύνταγμα.» Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα προχωρά σταθερά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, θεσμοθέτησε πρόσφατα και συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στη σαρία, για τα οποία εξέφρασε τα συγχαρητήριά του το ΕΔΑΔ, ενώ προέβη σε συνακόλουθη βελτίωση της λειτουργίας των Μουφτειών, που διατηρούν δικαστικές αρμοδιότητες, για την εμπέδωση χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, με εγγυήσεις για τους διάδικους που απευθύνονται στις Μουφτείες. Προφανώς η αναφορά στην ίδρυση νέας κρατικής υπηρεσίας είναι αναληθής. Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει την παρεμβατική λογική της και την αναπαραγωγή απαράδεκτων δηλώσεων και να κατανοήσει αφενός ότι τα ανωτέρω είναι αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και, αφετέρου, την αδυσώπητη πραγματικότητα της ιστορίας και των αριθμών που καταδεικνύουν ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιοί στην Θράκη, απολαμβάνει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά της. Επιπλέον, αναπτύσσεται απρόσκοπτα, εντός μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Οικονομία
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει το νέο γραφείο του στην Ξάνθη & την Κομοτηνή
Με στόχο την καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθηθεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή και να τονωθεί η τοπική απασχόληση και η οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει σήμερα το νέο Περιφερειακό Γραφείο του με έδρα την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα λειτουργήσουν δύο σημεία επαφής με το κοινό, το πρώτο στην Ξάνθη με έδρα στο Κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Βασ. Σοφίας 12) και το δεύτερο στην Κομοτηνή στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Συνδικαλισμός
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια και να διαλύσει τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με την ανακοίνωσή του για τα Κλωστήρια Θράκης (Ακκάς), διευκρινίζει με νέα ανακοίνωση ότι εκ παραδρομής γράφτηκε ότι το εργοστάσιο κλείνει με απόφαση της εργοδοσίας, ενώ το ακριβές είναι ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών υπολειτουργεί. «Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους για την καταβολή των καθυστερούμενων δεδουλευμένων που τους οφείλονται από τον Φεβρουάριο, αλλά και τις προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας για να καταφέρει να επανακάμψει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας το εργοστάσιο.» αναφέρεται στην νέα ανακοίνωση.

Εκλογές 7ης Ιουλίου
Στην Ξυλαγανή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Με πρωτοβουλία ομάδας Ξυλαγανιωτών διοργανώθηκε συγκέντρωση προς τιμήν του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην πλατεία της γενέτειράς του. Στην εκδήλωση πρωτοστάτησε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης και γνωστός δικηγόρος Ντίνος Μορφακίδης. Παρόντες ήταν όλοι διαχρονικά οι δήμαρχοι του Δήμου Μαρώνειας ,όπως, ο Χρήστος Παπανικολάου, ο Μένιος Παπαναστασίου, ο Ηλίας Ιωαννάκης, ο εν ενεργεία δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Απόστολος Ιωάννου και Μιχάλης Βασιλειάδης, ενώ μήνυμα έστειλε, λόγω της δικαιολογημένης απουσίας του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος. «Νιώθω βαθιά την ευθύνη κι ανυπέρβλητο το χρέος μου να σας επιστρέψω τη διαχρονική αγάπη και εμπιστοσύνη με αποτελέσματα για την Πατρίδα μας.» ανέφερε ο κος Στυλιανίδης.
Εγκαίνια και αγιασμό στο εκλογικό κέντρο του Κ. Ιατρίδη
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 8 μμ εγκαίνια και αγιασμό στο εκλογικό του κέντρο, στην Πλατεία Ειρήνης 69, στον 1 ο όροφο. Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης το Σάββατο 22 Ιουνίου επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά Κομοτηνής και είχε άμεση επικοινωνία με τους επαγγελματίες και τον κόσμο που έκανε τις αγορές του.
Παιδεία
45χρόνια μετά η Νομική γιορτάζει
Σαράντα πέντε χρόνια λειτουργίας της Νομικής Θράκης του Δημοκρίτειου, στη Κομοτηνή, και το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου εκατοντάδες απόφοιτοι από όλη την Ελλάδα, τη Κύπρο και το εξωτερικό θα θυμηθούν τα φοιτητικά τους χρόνια. Με επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο, με προσομοίωση πορείας, με συνέλευση, με γεύμα λέσχης, δείπνο με μουσική και πάρτι σε ντίσκο ξανασυναντάμε τα καλύτερα χρόνια της νιότης.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Οικοτρόφων
«Αύξηση εδώ και τώρα της κρατικής χρηματοδότησης στην παιδεία στο ύψος των αναγκών μας» ζητά με ψήφισμά του ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Νομού Ξάνθης και σημειώνει: « Ούτε σκέψη για ενοίκιο στις εστίες! Εδώ και τώρα αναβάθμιση στην ποιότητα του φαγητού. Αύξηση στη ποσότητα! Ούτε σκέψη για έξωση από τις εστίες φοιτητών που παλεύουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Έξω οι εργολάβοι από τη φοιτητική μέριμνα. Φοιτητική μέριμνα αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κανένας έλεγχος των φοιτητών στη λέσχη! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους! Ούτε σκέψη για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!» Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου θα έχουν σήμερα συνάντηση με την αρμόδια αντιπρύτανη κα Ζωή Γαβριηλίδου.
Περιφέρεια
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την προσεχή Τετάρτη 26/6 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.

Περιβάλλον – Ανακύκλωση
50 τόνοι εκλογικού υλικού στην ανακύκλωση
Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ) και τους 22 Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατόρθωσαν με συντονισμένες προσπάθειες να οδηγήσουν προς ανακύκλωση περίπου 50 τόνους εκλογικού υλικού από τις πρόσφατες εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 (Ευρωεκλογές – Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές) και στις 2 Ιουνίου 2019 (Επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές).

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής σήμερα στις επτά το απόγευμα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της υποβολής ή μη πρότασης για ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου υπό την εποπτεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Δήλωση του κο Οντέρ Μουμίν
Την ικανοποίηση του για την έναρξη εκπόνησης μελέτης στην γέφυρα του Κομψάτου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του Ιάσμου κος Οντέρ Μουμίν. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει « Μετά από πλείστες, διαρκείς παρεμβάσεις μας περίπου 2 ετών ξεκίνησαν οι εργασίες σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου. Θέλω να χαιρετήσω τη δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κου. Χρήστου Μέτιου ότι ΄΄ Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά πως θα γίνει η δημοπράτηση του έργου κατασκευής΄΄. Ενημερώνω την κοινή γνώμη ότι με την επίσκεψη μας στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου αλλά και αργότερα θα παρακολουθήσουμε στενά και αποφασιστικά το θέμα.»
Πρόσληψη προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις
Ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις, η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2018. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 125 άτομα. Συνολικά, 206 επιπλέον εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.

Υγεία
MediciNet II
Ημερίδα Παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου MediciNet II θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 20:00 στο Ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή.

Κοινωνία
Θαλασσινά Μπάνια για τα μέλη του ΚΑΠΗ
Το πρόγραμμα « θαλασσινά μπάνια » για τα μέλη του 1 ου και 2 ου ΚΑΠΗ θα ξεκινήσουν 8 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα 2019 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 .Θα γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην Αρωγή Φαναρίου. Θα υπάρχει: Πρωινό δρομολόγιο. Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ: 09.00π.μ. Αναχώρηση από Αρωγή :12.30μ.μ. Απογευματινό δρομολόγιο Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ :16.00μ.μ. Αναχώρηση από Αρωγή :19.30μ.μ. Τιμή συμμετοχής. : 19 € το άτομο. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Τα κατασκηνωτικά προγράμματα για το 2019 θα είναι 1) Από 3 έως 13 Σεπτεμβρίου στην Ν. Πέραμο Καβάλας Η διαμονή είναι σε δωμάτιο 3-5 ατόμων. Ποσό συμμετοχής: 30€ το άτομο ( διαμονή και φαγητό) 2) Στον Σταυρό Θεσσαλονίκης. Η διαμονή στον Σταυρό ,είναι σε σκηνή 6-8 ατόμων. Ποσό συμμετοχής: 30€ το άτομο ( διαμονή και φαγητό).
Οι Εβρίτες ταξιδεύουν
Από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης θα πάρει μέρος στο 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων.

Σεμινάριο Βιολοντσέλου
Σεμινάριο Βιολοντσέλου διοργανώνει ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτίριο της Φιλαρμονικής , στην Καπναποθήκη και στο Ίδρυμα Παπανικολάου. Συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στις οκτώ και μισή το βράδυ στο ΡΕΞ.

Αστυνομικό δελτίο
Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας
Εορτάστηκε χθες η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, όπου τελέσθηκε δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου.
Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις έδρες και των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα). Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος, πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη χθες (22-6-2019) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς μεικτού συνεργείου ελέγχων, 24χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε για το εν λόγω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.
Σύλληψη λαθροδιακινητή
Σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν προχθές 48χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Καιρός

Eurokinissi

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κομοτηνή: Στην ΤΟΜΥ της γειτονιάς σου

Next Article

Συστημικοί κίνδυνοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Οι μεγάλοι της τεχνολογίας μπαίνουν ορμητικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και…