ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κομοτηνή: Πλούσια η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη

Share:
Κομοτηνή:  Πλούσια η δραστηριότητα του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  Ροδίτη

Σε τμήματα όπως: Καράτε, Ζούμπα, Ζωγραφική , Tae Kvo Do, Παραδοσιακών χορών, Ρομποτικής για παιδιά, Γιόγκα, Χορωδίας και Ελληνικών χορών μπορεί κανείς να συμμετάσχει ζώντας σε ένα χωριό; Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη απαντά με βεβαιότητα: «Ναι!» και ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Γιώργος Κεπελής εξηγεί: « Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα και μπορούν ενήλικες και παιδιά να αξιοποιούν το χρόνο τους περνώντας ευχάριστα. Μας ικανοποιεί αυτό σαν Διοικητικό Συμβούλιο και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.»

Ο κος Γιώργος Κεπελής

«Τους στόχους τους έχουμε καθορίσει από την πρώτη θητεία που κάναμε, δηλαδή, να αξιοποιούν ελεύθερα το χρόνο τα παιδιά και δημιουργικά. Αυτό το καταφέραμε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε κοντά μας γύρω στα 110 παιδιά που δραστηριοποιούνται με διάφορες δράσεις που έχουμε σε τμήματα.» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής κι αποκαλύπτει πως σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του Ροδίτη από πέρσι ξεκίνησαν την λειτουργία «ειδικών μαθημάτων» . θεματικές ενότητες που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου, τον κ. Ιώβ Μιχάλη για θέματα όπως: Κυκλοφοριακή αγωγή, σωστή διατροφή, εθελοντική αιμοδοσία, υγιεινή του στόματος, σωστή χρήση κινητών τηλεφώνων, βιωματική εκπαίδευση με τον ερυθρό σταυρό. «Είμαστε ικανοποιημένοι, θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλα.» δηλώνει ο κος Κεπελής.

Παράλληλα, σημειώνει πως αυτή η χρονιά είναι ορόσημο θυμίζοντας πως όταν ανέλαβε είχε υποσχεθεί να καταγράψει την ιστορία του χωριού, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. «Μετά από έρευνες δύο χρόνων, και πολλές συνεντεύξεις καταφέραμε να συγκεντρώσουμε φωτογραφικό υλικό.» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι φέτος 25η Μαρτίου θα το εκτυπώσουν και θα το παρουσιάσουν με τη μορφή λευκώματος φιλοξενώντας υλικό από την «γέννηση» του χωριού, καθώς ο Ροδίτης είναι προσφυγικό χωριό, μέχρι το 1960. Έκδοση η οποία θα υλοποιηθεί με την συμπαράσταση του δήμου Κομοτηνής που ανέλαβε την χρηματοδότηση της. Η κα Μαργαρίτη Νίτσα, φιλόλογος με καταγωγή από το χωριό είχε την επιμέλεια του Λευκώματος, όπως επίσης η υποψήφια Διδάκτωρ Βίκυ Φίλιου βοήθησε το ίδιο και ο κος Κεπελής. Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιλούν για μια περιουσία που θα αφεθεί στον Σύλλογο για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμηθούν ξανά οι παλιοί πώς περνούσαν στις γιορτές. Θα δημιουργηθεί μάλιστα μια μόνιμη έκθεση σε αίθουσα του Συλλόγου, όπου θα εκτίθεται όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό.

Όσον αφορά στη ζωή στο χωριό; Ο κος Κεπελής σημειώνει ότι είναι πολύ κοντά στην Κομοτηνή, με ωραίο κλίμα. Από την πλατεία της Κομοτηνής μέχρι την πλατεία του χωριού η υψομετρική διαφορά είναι 60 μέτρα. «Όχι μόνο δεν φεύγουν οι νέοι, αλλά έρχονται πάρα πολλοί από την Κομοτηνή και μένουν και χτίζουν και νοικιάζουν στο χωριό. Έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα δυναμικό με νεαρές οικογένειες που μας συνδράμουν και μας στηρίζουν στο έργο μας.» δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας καθώς αξιοποιείται ο χρόνος των μεγάλων και των μικρών με την υλοποίηση αυτών των δράσεων.
Φώτο: Γιώργος Κεπελής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ειρήνη Σαρίογλου: «Η ιστορία υπονομεύεται από το Εκπαιδευτικό Σύστημα.»

Next Article

Κοινωνικό μέρισμα: Τελειώνει ο χρόνος για τις ενστάσεις – Ποιους αφορά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Έως αύριο ,Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν…