ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κορονοϊός: Η Apple και η Google ελέγχουν την παραπληροφόρηση μέσω των εφαρμογών τους

Share:
Κορονοϊός: Η Apple και η Google ελέγχουν την παραπληροφόρηση μέσω των εφαρμογών τους

Τόσο η Apple όσο και η Google αξιολογούν τις εφαρμογές που σχετίζονται με τον κορονοϊό, με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με άρθρο του CNBC, η Apple απορρίπτει τις εφαρμογές που σχετίζονται με τον κορονοϊό που δεν προέρχονται όμως από αναγνωρισμένους οργανισμούς υγείας ή από κυβερνήσεις. Η εταιρεία εντοπίζει επίσης τις νέες σχετικές εφαρμογές που βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης. Μάλιστα, προγραμματιστές που δουλεύουν στην εταιρία είπαν ότι έλαβαν ένα μήνυμα ότι αυτές οι εφαρμογές θα πρέπει να υποβάλλονται από αναγνωρισμένο ίδρυμα.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο, ορισμένες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα που έχουν αναπτύξει ανεξάρτητοι προγραμματιστές και που χρησιμοποιούν δεδομένα και πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κινδυνεύουν να απορριφθούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple εξετάζει εάν οι εφαρμογές που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό μπορεί να είναι αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για το κοινό. Πάντως, μέχρι στιγμής, στα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται λίγες εφαρμογές iOS που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Όσον αφορά το σύστημα Android, η Google φαίνεται να μπλοκάρει σκοπίμως τα αποτελέσματα αναζήτησης για τον COVID-19, αλλά είναι άγνωστο αν η εταιρεία έχει απαγορεύσει πλήρως τις νέες εφαρμογές που σχετίζονται με τον ιό. Επιπλέον, η Google έχει πολιτικές σχετικά με εφαρμογές που αρνούνται την ύπαρξη «μείζονων τραγικών συμβάντων», ή που «δε διαθέτουν λογική ευαισθησία ή επωφελούνται από τις φυσικές καταστροφές, την θηριωδία, τις συγκρούσεις, τον θάνατο ή άλλο τραγικό γεγονός».

Η εταιρεία διαθέτει ήδη μια σειρά εγκεκριμένων εφαρμογών που παρέχουν πληροφορίες για τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του Doctor On Demand, του Twitter και του News 360. Οι εφαρμογές που διαπιστώνεται ότι παραβιάζουν τις σχετικές πολιτικές της εταιρείας μπορεί επίσης να καταργηθούν.

Όμως, η Apple και η Google δεν είναι οι μοναδικές εταιρείες που λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν την διαδικτυακή παραπληροφόρηση. Το Facebook, το Instagram  και το Twitter έχουν θεσπίσει απαγορεύσεις για την παραπληροφόρηση. Τέλος, η Google και το Facebook έχουν απαγορεύσει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: CNBC, TheVerge

 

 

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

«Ηλεκτρονικός πόλεμος»: Ομόφωνα αθώοι ο Λιακουνάκος και άλλοι 16

Next Article

Σέρρες: Ο Υπουργός Κ.Καραμανλής εγκαινιάζει το νέο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο Στρυμονικό

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Την κορδέλα των εγκαινίων του νέου σταθμού λεωφορείων του ΚΤΕΛ…