ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κρατική Αρωγή: Περί τα 2,5 εκ. ευρώ αποζημιώσεων σε 630 πυρόπληκτους καταβάλλονται σήμερα

Share:

Στην τέταρτη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής προχωρά σήμερα, 31 Αυγούστου, το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η  Κυβέρνηση, και με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές συμπατριωτών μας, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
283 δικαιούχων, ποσό 1.242.657,68 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
202 δικαιούχων, ποσό 463.752,91 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
358 δικαιούχων, ποσό 761.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 2.467.410,59 ευρώ και αφορά 630 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

Ήδη, μέσα σε 12 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 19.181.261,65 ευρώ στους πρώτους 3.737 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την προσεχή Παρασκευή.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν θέσει ως προτεραιότητα την άμεση και γενναία στήριξη των πληττόμενων περιοχών με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή ανασυγκρότησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιούμε με εντατικούς ρυθμούς τις διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων.

The post Κρατική Αρωγή: Περί τα 2,5 εκ. ευρώ αποζημιώσεων σε 630 πυρόπληκτους καταβάλλονται σήμερα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Οικονομικά Στοιχεία Α Εξαμήνου 2021

Next Article

Διόρθωση στο Χρηματιστήριο – Με κέρδη 3,93% έκλεισε τον Αύγουστο η αγορά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διορθωτική υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση…