ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Το Κράτος συνεχίζει να επιδοτεί τις δόσεις στεγαστικών δανείων…

Share:

Ξεπέρασαν το μισό δισ. ευρώ οι επιδοτήσεις που έχει καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στους δικαιούχους του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ Ι και ΙΙ.

Tο υπουργείο Οικονομικών, στις 31 Ιανουαρίου 2022 κατέβαλε τη 15η πληρωμή της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ I», που αφορά σε δάνεια 1ης κατοικίας και την 7η από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ II», που αφορά σε επιχειρηματικά δάνεια.

Οι πληρωμές του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ 1» στα τέλη Ιανουαρίου ανήλθαν συνολικά στα 1,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 15.892 δανείων πρώτης κατοικίας και 9.672 δικαιούχων.

Η κρατική επιδότηση συνεχίζεται έως ότου όλοι οι δικαιούχοι λάβουν 3 μήνες πρόσθετη επιδότηση, δηλαδή συνολική επιδότηση διάρκειας 12 μηνών.

Οι δικαιούχοι για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η 9μηνη επιδότηση, θα λάβουν την πρόσθετη επιδότηση 3 μηνών, μετά το πέρας του 9μήνου τους.

Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες δεκατέσσερις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 248,7 εκατ. ευρώ σε 75.666 δικαιούχους.

Για 15 μήνες επιδότηση δόσης στεγαστικού.

Στους 15 μήνες ορίζεται η μέγιστη διάρκεια της κρατικής επιδότησης ύψους από 70€ έως 210€  της δόσης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών, το εισόδημα των οποίων είναι έως 21.000 ευρώ.

Πρόκειται για πρόγραμμα-γέφυρα που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τη σύσταση του φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Σε αυτόν θα μπορούν να καταφύγουν νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που θέλουν να συνεχίσουν να διαμένουν στην κατοικία τους, παραδίδοντας ωστόσο την κυριότητά της και καταβάλλοντας ενοίκιο.

The post Το Κράτος συνεχίζει να επιδοτεί τις δόσεις στεγαστικών δανείων… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Θετικό κλίμα στην Ασία καθώς αμβλύνονται οι ανησυχίες για την Ουκρανία

Next Article

 ΕΧΑΕ: Μία καλή “προίκα” για τον Κοντόπουλο. 

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με νέα άνοδο συνεχίστηκε η επαναφορά, για τη μετοχή της…