ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κρις Αίσωπος: Στηρίζουμε ενεργά τον θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων

Share:

H Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTSσε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr διοργανώνουν το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο διεξάγεται την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων του ethosGROUP.

Από το βήμα του συνεδρίου μίλησε ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος, Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (ΕΘΕ), Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA TRUST.

“Eκπροσωπώ την Ένωση που στηρίζει ενεργά και η ίδια και τα μέλη της τον θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση” ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Τα μέλη της ΕΘΕ, 30 στο σύνολο των εταιρειών, απασχολούνται στη διαχείριση κινητών και ακινήτων περιουσιών. Η ίδια η ΕΘΕ έχει το δικό της ΤΕΑ από τον Σεπτέμβριο του 2020, το πρώτο πολυεργοδοτικό, αλλά κλαδικό ταμείο.

“Όπως προανέφερα η ΕΘΕ απαρτίζεται από έχει 14 ΑΕΔΑΚ, 7 ΑΕΕΑΠ 5 ΑΕΠΕΥ ΑΕΔΟΕΕ και μια εταιρεία χαρτοφυλακίου ΑΕΕΧ. Το τέλος του 2021 μας βρήκε με αύξηση κατά 23% κυρίως του ενεργητικού και όχι από νέες εισφορές. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά για το σύνολο των μελών μας. Είναι εντυπωσιακό ότι όλα τα αμοιβαία κεφάλαια υπεραπέδωσαν από 11-26%.

Είναι σαφές ότι οι Έλληνες διαχειριστές διαθέτουν επάρκεια και εμπειρία στον τομέα τους, σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Έχουν γνώση για τη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, έχουν συσσωρευμένη εμπειρία. Διαχειρίζονται με επιτυχία και συνεχή παρακολούθηση των τάσεων, με τις προσδοκίες να δημιουργηθούν χαρτοφυλάκια και επενδυτικές στρατηγικές”, είπε.

The post Κρις Αίσωπος: Στηρίζουμε ενεργά τον θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τι συμβαίνει στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων;

Next Article

Mπρατάκος (EBEA): Να κινητοποιηθούν επενδύσεις σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Παρουσία του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του…