ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Κύμα κρατικοποιήσεων στην Ευρώπη: Θα φτάσει και στην Ελλάδα;

Share:

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κρατικοποίησης, μεταξύ των άλλων, της Lufthansa, ενώ στη Γαλλία ο υπουργός Οικονομικών (Μπρουνό Λε Μερ), με δηλώσεις του (στο Reuters), έχει ανοίξει τη συζήτηση για την κρατικοποίηση μεγάλων ομίλων, αν αυτό χρειαστεί. Ανάλογες σκέψεις και σχεδιασμοί γίνονται και στην Ισπανία και την Ιταλία. Δηλαδή και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης.

Εύλογο είναι το ερώτημα αν μια τέτοια πολιτική θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τη χώρα μας. Η δραματική μείωση της αποτίμησης εισηγμένων «ανοίγει ένα παράθυρο» και για αυτό το ενδεχόμενο. Η συνέχεια θα δείξει.

Μάλιστα η Αθήνα φαίνεται να έχει διερευνήσει τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων (κυρίως του ESM) όσον αφορά στη δυνατότητα χρήσης ενός μέρους από το «μαξιλάρι ρευστότητας». Η “off the record” απάντηση της Φραγκφούρτης ήταν “whatever it takes” για μια άντληση/«ένεση» ρευστότητας 8-10 δισεκατομμυρίων.

…………………………….

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 31/03/2020

 

 

The post Κύμα κρατικοποιήσεων στην Ευρώπη: Θα φτάσει και στην Ελλάδα; appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Επιτόκια: Προβληματίζει η άνοδος. Κίνδυνοι από την επιβάρυνση στο κόστος χρήματος

Next Article

Οι εφημερίδες του Σαββάτου 4 Απριλίου 2020

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Όλες οι πρώτες σελίδες των εφημερίδων που κυκλοφορούν σήμερα Σάββατο…