ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Share:

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

«Χαιρετίζεται το γεγονός ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ακόμη ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο» ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα συζητηθεί το θέμα της μετανάστευσης το οποίο για την Ελλάδα «είναι θέμα εθνικής σημασίας και στο οποίο χρειάζεται να βρούμε τη μέση οδό για να υπάρξει μία κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά θα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα χωρίς να μετατρέπει τις χώρες πρώτης υποδοχής ως χώρες στις οποίες μόνιμα θα παραμείνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Σήμερα στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα προετοιμάσουμε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης και της Παρασκευής. Κεντρικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της Τουρκίας.

Χαιρετίζεται το γεγονός ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ακόμη ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Και αυτό θα παραμείνει η απαίτηση της Ελλάδος αλλά και η απαίτηση της Ευρώπης. Χαιρόμαστε που η ΕΕ έχει συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα της χώρας μας και είναι πολύ σημαντικό να πιέσει την τουρκική πλευρά ώστε να αποδεχτεί το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των διμερών μας διαφορών.

Παράλληλα θα συζητήσουμε το θέμα της μετανάστευσης που ως γνωρίζετε για εμάς είναι θέμα εθνικής σημασίας και στο οποίο χρειάζεται να βρούμε τη μέση οδό για να υπάρξει μία κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά θα προστατεύει και τα εξωτερικά σύνορα χωρίς να μετατρέπει τις χώρες πρώτης υποδοχής ως χώρες στις οποίες μόνιμα θα παραμείνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. ‘Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ 1

Next Article

Γαλλία – Περιφερειακές εκλογές: Ο Μακρόν «κλείνει το μάτι» στους νέους ενόψει του δεύτερου γύρου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ενισχύει την εκστρατεία του μέσω των social media – Σχεδόν…